MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung legutóbbi One UI 6.1 frissítése lenyűgöző Galaxy AI funkciókat hozott több okostelefonra. Most arról szólnak a találgatások, hogy a Samsung folytatja ezt a trendet a következő inkrementális frissítésben, a One UI 6.1.1-ben.

A megbízható kiszivárogtató Ice Universe szerint a vállalat már fejleszti a 6.1.1-et, és a frissítést már 2024 júliusában láthatjuk megérkezni az új Galaxy Z Fold 6 és Z Flip 6 összecsukható modellekkel együtt. Míg a Samsung jellemzően ezeket a kisebb frissítéseket arra használja, hogy az összehajtható készülékeikre szabott funkciókat adjon hozzá, ezúttal van egy érdekes csavar: Ice Universe azt is sugallja, hogy a One UI 6.1.1 sztárja egy „video AI” nevű funkció lesz.

A „videó AI” egy kicsit rejtélyes kifejezés, de mindenképpen kíváncsivá tesz és felvet néhány kérdést, hogy mit is jelenthet. Lehetséges, hogy a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy videókat hozzanak létre mesterséges intelligencia segítségével, esetleg egy szöveges leírás megadásával vagy meglévő képek felhasználásával. Ez egy nagyon hasznos funkció lenne, különösen a tartalomkészítők számára, akik inkább hangalámondással készítenének videókat, minthogy maguk filmezzenek.

Egy másik lehetőség lehet, hogy a mesterséges intelligencia által vezérelt videószerkesztő eszközökre utal, így a Samsung szoftverén belül sokkal egyszerűbbé válhat a fejlett objektumeltávolítás vagy más összetett szerkesztés. Ez valami olyasmi lehet, mint a generatív kitöltés, ahol potenciálisan kiterjeszthetjük egy meglévő videó képkockáját, és kitölthetjük a háttérben lévő elemeket, hogy úgy tűnjön, mintha máshol lennénk. Nem lenne őrültség, ha valami ilyesmit az eszközön is megvalósítanának rövidebb videókhoz. De ha már spekulálunk, a „videó AI” utalhat valami teljesen váratlanra is, amit még nem láttunk.

A Samsung általában júliusban jelenti be összehajtható eszközeit, így lehet, hogy a One UI 6.1.1 debütál ezekkel az új kiadásokkal együtt. A One UI 7 várhatóan az év későbbi szakaszában érkezik, amikor az Android 15 elérhetővé válik.

(via)

 

2024.04.27.

Ezeket már olvastad?

+