Adatkezelési tájékoztató

A Magyar Android Portál (továbbiakban: “Androidportál” vagy “androidportal.hu”) oldallal célunk minőségi tartalom szolgáltatása az olvasóknak. Felhasználóink bizonyos adatok megadásával ezt az élményt fokozhatják. Az oldal használatához a következő adatokat szükséges/lehetséges megadni:

Regisztrálatlan felhasználó

Regisztrálatlan felhasználók esetében aktívan semmilyen adatot nem gyűjtünk, és adatot nem tárolunk. Az oldal forgalmának követésére Google Analytics mérőkódokat használunk, ez statisztikai jellegű (anonim) adatot gyűjt (valamint a Google saját jogon gyűjti és kezeli a felhasználói személyes adatát).
Kommentálásra a portálon Disqus rendszeren keresztül van lehetőség, aktív adatgyűjtésre itt sem kerül sor részünkről; a Disqus mint külső rendszer federálja a kommentelő felhasználó Google, Facebook, Twitter fiókhoz kapcsolódó adatait, illetve kezeli a Disqus felhasználói fiókokat. Az Androidportál ez esetben semmilyen személyes adatot nem tárol.
Kapcsolat űrlap használata esetén név és email adatokat kérünk be.

Regisztrált felhasználó

A portálon cikk megjelentetése regisztrált felhasználók számára lehetséges. Regisztráció létrehozásához a következő személyes vagy személyhez köthető adatokat gyűjtjük és tároljuk: név, felhasználónév, email cím, Facebook profil url, fotó, bemutatkozás. Ezek közül az oldal használatához csak a felhasználónév, becenév és az email cím megadása kötelező, a többi opcionális. A fotót a Gravatar adatbázisából töltjük le.

A begyűjtött személyes adatok kezelése

A begyűjtött személyes adatokat harmadik félnek nem adjuk tovább, nem használjuk viselkedés-elemzésre, hirdetések targetálására. Azok kizárólag a felhasználó azonosítására és az oldalon való megjelenítésére kerülnek felhasználásra.
Az adatokat az elvárható biztonsági eljárásokkal védett szerveren tároljuk, az Európai Unión belül, azokat nem mozgatjuk az EU határain kívül. Az adatokról biztonságos, jelszóval védett biztonsági mentés készül, amit maximum 3 évig tárolunk.

Adatok módosítása, törlése, egyéb kérdések

Az adatok módosítására és törlésére a felhasználónak az androidportal.hu profil oldalán keresztül (bejelentkezett felhasználóként) közvetlenül lehetősége van. Ezen kívül bármilyen adatbizonsággal, adatvédelemmel kapcsolatos kérdésre az [email protected] email címen tudunk válaszolni.