MojAndroid
(x) hirdetés

Bár a Xiaomi csúcsmodelljeinek új generációjának hivatalos megjelenéséig még sok idő van hátra, az interneten már elkezdtek terjedni az első hírek és találgatások. A tavaly megjelent Xiaomi 14-es széria október végén érkezett, így valószínűleg senkit sem lep meg, hogy a várt Xiaomi 15-ös széria ősszel, október közepén kerülhet piacra a Digital Chat Station szerint.

Nagy valószínűséggel a közelgő Xiaomi 15 sorozatú okostelefonokban a még nem bemutatott 3 nm-es Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészlet fog futni. Egy új funkció lehet a műholdas kapcsolat támogatása, amelyet vészhelyzet esetén segíthet olyan helyeken, ahol nincs térerő.

Az alap Xiaomi 15 6,36 hüvelykes képátlót kínál majd, elődjéhez hasonlóan a kijelzőnek laposnak kell lennie. A pro változat viszont lekerekített kijelzőt hozhat. Az 1 Hz-től 120 Hz-ig terjedő adaptív képfrissítési frekvencián senki sem lepődne meg, nagy maximális fényerőre is készülhetünk.

A kamerák terén ugyanúgy a Leicával dolgozhat együtt a Xiaomi, szó van továbbfejlesztett 50 MP-es szenzorokról, köztük egy periszkópos teleobjektívről os. Ami a töltési sebességet illeti, a 90W-os technológia lehet a minimum, a Pro verzió 120W-os töltéssel büszkélkedhet.

Amíg a szivárgásokkal kapcsolatos információkat a gyártó nem erősíti meg, addig egyelőre csak spekulációkról és elvárásokról van szó, amelyek idővel változhatnak. Ha új, érdekes részleteket tudunk meg, folyamatosan tájékoztatni fogunk.

2024.05.08.

Ezeket már olvastad?

+