MojAndroid
(x) hirdetés

Az X-en egy neves forrás (@rquandt) friss bejegyzése szerint a Samsung arra készül, hogy az AMD-vel közösen fejlesztett Xclipse GPU-t egy házon belüli megoldásra cserélje le. De még nem most. Az Exynos 2500 GPU-ja továbbra is az AMD RDNA architektúráján fog alapulni, bár valószínűleg ez lesz az utolsó a maga nemében.

Az RDNA-alapú Xclipse GPU az Exynos 2200-ban debütált, és még a Samsung középkategóriás Exynos 1480-as modelljébe is bekerült. Komoly Adreno versenytársként (a Qualcomm GPU-ja) került forgalomba, és azt hirdették, hogy kivételes teljesítményt nyújt a ray-tracing játékokban. Ha azonban igazak a hírek, akkor úgy tűnik, hogy a Samsung nem különösebben elégedett az AMD partnerségével.

A pletykák arról, hogy a Samsung saját GPU-dizájnon dolgozik, tavaly jelentek meg, és most egy elég megbízható forrásból származó megerősítést kaptunk. Az Exynos 2600 2026-ban lesz az első olyan Exynos chip, amely teljes egészében a Samsung által készített saját GPU-val rendelkezik.

Arról is felröppentek találgatások, hogy a Samsung saját CPU-n, de egyelőre semmi érdemlegeset nem tudunk, és valószínűleg évekbe telik, mire a Samsung saját CPU-t fejleszt.

(via)

2024.05.06.

Ezeket már olvastad?

+