MojAndroid
(x) hirdetés

A jövő évi zászlóshajó Samsung Galaxy S25 sorozatban a PhoneArena szerint jelentősen javulni fog az akkumulátor élettartama. Ez azonban nem hardveres javulás lesz, hanem meglepő módon szoftveres megoldás.

A mesterséges intelligencia is segíteni fog

Kezdetben a spekulációk arról szóltak, hogy a Samsung egymásra helyezett akkumulátorokkal tervezi javítani a Galaxy S25 Ultra akkumulátorkapacitását, és a gyorsabb, 65 W-os töltés támogatását hozza. A jelek szerint azonban a Samsung ezt a tervet 2026-ra tolta ki, amikor a Galaxy S26 Ultra megjelenése várható. Így a Galaxy S25 Ultra ismét 5000 mAh kapacitással és 45 W-os töltéssel fog piacra kerülni.

A sorozat rajongóinak azonban nem kell csalódniuk, mivel a szoftvereknek köszönhetően az akkumulátor élettartama jelentősen megnő. A PandaFlash nevű kiszivárogtató az X-en hozta az információt egy meg nem nevezett Samsung forrástól. Utóbbi egy új, „Battery AI” nevű funkcióról árult el információkat, amely a következő Galaxy S25 sorozat egyik fejlesztésének számít majd.

Hogyan fog működni a funkció?

A funkció várhatóan 5-10%-kal több üzemidőt biztosít majd a sorozat okostelefonjainak. Ahogy a funkció neve is sugallja, az AI algoritmusok gondoskodnak majd a javulásról, de a pontos részletek nem ismertek. A többlet akkumulátor-üzemidőt azonban általában a CPU/GPU korlátozásával vagy az 5G modem teljesítményének csökkentésével érik el.

A Battery AI funkció valószínűleg hatékonyan elemzi és leállítja a háttérben futó, a rendszer erőforrásokat fogyasztó felesleges feladatokat is. Természetesen a funkció a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 és Exynos 2 500 chipsetekre lesz optimalizálva, amelyek várhatóan a legújabb sorozatot hajtják majd. Az is nagyon valószínű, hogy a funkció egy ideig kizárólag a Galaxy S25 szériára lesz érvényes, de egy idő után a széria régebbi generációira is megjelenik majd, akárcsak az idei S24 széria Galaxy AI-ja.

2024.05.08.

Ezeket már olvastad?

+