MojAndroid
(x) hirdetés

Több jelentés is felbukkant az interneten egy kijelzőproblémáról, amely néhány régebbi Samsung Galaxy készüléket sújt. A “zöld vonal problémának” nevezett hiba egy vékony, függőleges zöld vonal formájában jelentkezik, amely megzavarja a képernyőt, és potenciálisan akadályozza a telefon működését. Úgy tűnik, hogy ez a probléma elsősorban a Galaxy S21 sorozatú telefonokat érinti, a leggyakrabban a Galaxy S21 Ultra és az S21 FE modelleket.

A hibát jelző felhasználók véletlenszerűen találkoztak a zöld vonallal, míg mások a szoftverfrissítéseknek vagy az intenzív használatnak, például a játékmeneteknek tulajdonítják. Egy X/Twitter-felhasználó arról számolt be, hogy a vonalat közvetlenül a Galaxy S21 FE készülék szoftverfrissítésének telepítése után vette észre, míg egy másik felhasználó az áprilisi javítás telepítése után találkozott vele a Galaxy S21 Ultra készülékén (SMG998B modellszám).

A zöld vonal problémájának pontos oka továbbra is bizonytalan. Bár lehet, hogy csak egy szoftverhiba, a szoftverrel kapcsolatos hibákat általában egy egyszerű újraindítással vagy gyári visszaállítással kell javítani. Az a tény, hogy a probléma egyes felhasználóknál továbbra is fennáll, egy lehetséges hardverhibára utal.

Mi okozza a zöld vonal problémát?

A zöld vonal problémájának legvalószínűbb oka a kijelző csatlakozójának vagy a hajlékony kábelnek a hibája. Ezek a belső alkatrészek összekötik a kijelzőt a telefon fő áramköri lapjával, és bármilyen sérülés vagy lazaság bennük kijelzőhibához vezethet.

Bár könnyű véletlennek nevezni, hogy ez a probléma a szoftverfrissítésekkel együtt vagy azok környékén jelentkezik, egy gyors keresés a közösségi média platformokon azt mutatja, hogy sok felhasználó szembesült hasonló problémával a régebbi Samsung modellekkel. A legtöbb ilyen eset szintén a szoftverfrissítésekhez kapcsolódott.

A lehetséges magyarázat az, hogy a szoftverfrissítések a környezeti tényezőkkel párosulva elegendő hőt termelhetnek (különösen a Samsung Exynos chipkészletével ellátott telefonok esetében) ahhoz, hogy a kijelzőegységben már meglévő hardverhibát okozzanak vagy gyorsítsanak fel. Egyes elméletek szerint ez a hő meglazíthatja a kijelző alkatrészeit összetartó ragasztót, ami a zöld vonal problémához vezet. Ez az elmélet azonban nem teljesen meggyőző, mivel az olyan intenzív tevékenységek, mint a játék, szintén jelentős hőt termelnek, de ritkábban kapcsolódnak a problémához.

Bár a Samsung még nem ismerte el hivatalosan ezt a problémát, a vállalat a múltban már felajánlott javítást és cserét a Galaxy S20 sorozat felhasználói által tapasztalt hasonló problémákra. Ha hasonló problémával szembesülsz Galaxy készülékeden, tanácsos proaktívan dokumentálni a problémát fotókkal vagy videókkal, és bemutatni az esetet a Samsung szervízeiben.

(via)

2024.04.18.

Ezeket már olvastad?

+