MojAndroid
(x) hirdetés

A Canalys legfrissebb jelentése szerint 2024 első negyedévében összesen 296,2 millió okostelefont szállítanak világszerte. Ez a szám 10%-os növekedést jelent az előző évhez képest, és tíz negyedév óta az első kétszámjegyű növekedést.

A Samsung 20%-os piaci részesedéssel és 60 millió szállított készülékkel újra a csúcson van. A pozitív eredményekhez a felfrissített Galaxy A sorozat és a zászlóshajó S24 sorozat iránti erőteljes kereslet járult hozzá. Az S24 sorozat korábbi megjelenési időpontja is segítette a Samsungot, mivel ugyanebben az időszakban 13,5 millió darabot sikerült kiszállítani, ami 35%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

Az Apple 16%-os piaci részesedéssel és 48,7 millió kiszállítással a második helyre csúszott vissza. Cupertino 16%-os csökkenést tapasztalt a szállítások terén az alapvető piacokon. A dobogó harmadik helyén a Xiaomi végzett 40,7 millió szállított készülékkel és 14%-os piaci részesedéssel.

A Transsion Holdings a negyedik helyen végzett a 28,6 millió szállított terméknek és a globális piaci részesedés 10%-ának köszönhetően. A Tecno, Infinix és itel márkák tulajdonosa 86%-os éves növekedést ért el, amit a feltörekvő piacokon, többek között a Közel-Keleten, Afrikában és Latin-Amerikában tapasztalható erőteljes kereslet táplált. Az Oppo 25 millió szállított készülékkel és 8%-os piaci részesedéssel az ötödik helyre került.

 

2024.04.30.

Ezeket már olvastad?

+