MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi általában az élen jár abban, hogy az aktuálisan legújabb chipsetet építse zászlóshajóiba, és egy új kiszivárgás szerint ez idén sem lesz másképp.

A kiszivárogtató Digital Chat Station a Weibo-n azt állította, hogy egy közelgő Xiaomi zászlóshajó sorozatot(állítólag a Xiaomi 15 és 15 Pro) a Snapdragon 8 Gen 4 hajtja majd meg, és ebben a hónapban lép a tesztelés következő szakaszába.

A kiszivárogtató továbbá azt állította, hogy az “1,5K/2K kettős méretű stratégia” változatlan. Úgy véljük, hogy az 1,5K a Xiaomi 15 képernyőfelbontására, míg a 2K a Xiaomi 15 Pro kijelzőjének felbontására utal. A méret változatlan megközelítése jó hír lehet azoknak, akik egy ésszerű méretű, mégis zsebbarát zászlóshajó telefont szeretnének. A standard Xiaomi 14 valamivel nagyobb volt, mint a Galaxy S24, de még mindig sokkal kisebb készülék, mint az Ultra és Pro telefonok.

A Digital Chat Station azt is állítja, hogy a két telefonba hasonló Omnivision 50MP-es fő kamerát pakolnak majd, mint a jelenlegi zászlóshajókba. Továbbá a telefonok állítólag új, szilícium alapú, nagy sűrűségű akkumulátorokat használnak majd. A Xiaomi 14-es szériája már most is nagy sűrűségű szilícium akkumulátorokat használ, de reméljük, hogy az újabb akkumulátortechnológia nagyobb kapacitást vagy kisebb fizikai akkumulátorméretet jelent.

Végül a szivárogtató szerint úgy tűnik, hogy nem világos, hogy a Xiaomi új periszkópos kamerát és ultrahangos ujjlenyomat-olvasót fog-e alkalmazni, de lehetséges, hogy az új periszkóp lencse és/vagy a továbbfejlesztett ujjlenyomat-olvasó a Pro modellre vonatkozik majd.

Ami a bevezetési ablakot illeti, a kiszivárogtató korábban azt állította, hogy a Xiaomi 15 sorozat szeptemberben kezdi meg a tömeggyártást, ami 2024 negyedik negyedévében történő kínai bevezetésre utal. A Xiaomi azonban jellemzően február végén, az MWC-n indítja el világszerte a zászlóshajó telefonjait, így a szélesebb körű megjelenésre még várnunk kell egy darabig.

(via)

2024.04.18.

Ezeket már olvastad?

+