MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi egy olyan gyártó, amely a régebbi készülékekhez is ad ki frissítéseket, nem csak az új okostelefonokhoz vagy zászlóshajókhoz. Éppen ezért nem volt meglepetés, amikor az év elején a Xiaomi 12T-re vagy éppen a 2022-ben piacra került Redmi Note 11 szériára is érkezett egy frissítés a saját HyperOS-sel. Most egy másik zászlóshajószériára is megkapja a frissítést, írja a Gizmochina.

A Xiaomi a tervek szerint megkezdte a HyperOS frissítés kiadását a Mi 11 sorozathoz, beleértve a Mi 11, Mi 11 Pro és Mi 11 Ultra készülékeket. A frissítés az 1.0.2.0.UKACNXM nevet viseli, mérete pedig meglehetősen nagy, akár 5,3 GB is lehet. Ezért telepítése előtt győződj meg róla, hogy stabil Wi-Fi hálózathoz csatlakoztál, mivel az adatforgalom jelentős részét felemésztheti. A frissítés tartalmazza a legújabb, áprilisi biztonsági javítást is.

A legfontosabb, hogy a frissítés az Android 14-et is hozza magával, nem pedig az Android 13-at, hiszen ritkán jönnek ilyen nagy változások. Azt is tudjuk, hogy ez nem egy nyilvános kiadás a teljes nagyközönség számára. A Xiaomi jelenleg a belső tesztelők számára korlátozza a frissítést, vélhetően a teljesítmény felmérése és az esetleges hibák kijavítása érdekében, mielőtt a szélesebb felhasználói bázis hozzáférhetne.

Mit hoz a frissítés?

A HyperOS a jól ismert MIUI felépítményt váltja fel a Xiaomi okostelefonokban és táblagépekben. Ez azonban egy könnyebb változat, amely egyszerűbb eszközökön is képes futni, beleértve az IoT termékeket, okosórákat, TV-ket, hangszórókat és hasonlókat. A platform még az autókkal is képes kommunikálni a Xiaomi Car interfészen keresztül. A HyperOS a gyártó szerint gyorsabb rendszer, mint a tiszta Android.

Ezen túlmenően a felhasználók számára új alkalmazás- és felületi designt, pontosabb értesítéseket, jobban testreszabható színsémákat, jobb mozgásrendszereket, jobb eszközbiztonságot, a változások pontosabb és gyorsabb telepítését, és végül, de nem utolsósorban jobb kommunikációt biztosít például a rendszer és a rendszeren kívüli alkalmazások között.

2024.04.17.

Ezeket már olvastad?

+