MojAndroid
(x) hirdetés

Az ASUS Zenfone termékcsaládjával kapcsolatban a kritikusok elismerően nyilatkoztak arról, hogy egyike azon kevés telefonoknak, amelyek még mindig képesek egy nagyszerű Android zászlóshajónak lenni, miközben kompaktak maradnak. Várjuk, hogy az ASUS kiadja a Zenfone 11-et, de úgy tűnik, a vállalatnak más tervei lehetnek. A Zenfone 11 Ultra új renderei kiszivárogtak, és meglepő módon közvetlenül az ASUS-tól származnak.

A redditor Td3v1l kiszúrt egy csomó rendert és a Zenfone 11 Ultra-hoz kapcsolódó képet az ASUS ROG Phone 8 legújabb firmware-ében. Mint láthatjuk, a Zenfone 11 Ultra úgy tűnik, hogy dizájnját tekintve elég közel áll a ROG Phone 8-hoz, ami várható volt, hiszen maga a ROG Phone közelebb került a Zenfone termékcsaládhoz. Ezek a renderek is meglehetősen csúnyácskának mutatják a készüléket, ami messze áll a távozó Zenfone 10 céltudatos megjelenésétől.

A kiszivárgott adatlap szerint a Zenfone 11 Ultra 6,78 hüvelykes, 2400 x 1080-as AMOLED kijelzővel rendelkezik majd, LTPO váltással 1-120 Hz között, és egyes játékokban 144 Hz-es maximális frissítési frekvenciával. Állítólag a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SoC hajtja majd, akár 16 GB LPDDR5X RAM-mal és akár 512 GB UFS 4.0 tárolóval párosítva.

Ami a kamerákat illeti, a Zenfone 11 Ultra egy 50 megapixeles Sony IMX890-es kamerával érkezhet, gimbal OIS-szel, mint elsődleges kamera, egy 13 megapixeles ultraszéles, 120 fokos látómezővel, és egy 32 megapixeles teleobjektív kamerával, OIS-szel, 3x-os optikai zoommal. Az előlapon egy 32MP-es RGBW szenzor lehet.

A kiszivárgott adatlap szerint az egyéb specifikációk között szerepel egy 5500mAh kapacitású akkumulátor. Támogathatja a 65 W-os gyorstöltést és a 15 W-os vezeték nélküli töltést. A Zenfone 11 Ultra 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval és kettős sztereó hangszóróval is érkezhet.

Ha mindezek a specifikációk ismerősen hangzanak, az azért van, mert nagyon hasonlítanak a ROG Phone 8 Pro-ra. Ahogy ezeken a kiszivárgott Zenfone 11 Ultra képeken is látszik, a tágabb dizájnnyelv is eléggé hasonlít a ROG Phone 8 Pro-hoz. Úgy tűnik, hogy az ASUS a ROG Phone 8 Pro-t egy kissé visszafogott specifikációjú, de élénkebb külső burkolattal árulhatja, hogy a mainstream közönséget célozza meg.

A Zenfone 11 Ultra jelenléte nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lesz rendes Zenfone 11. A Zenfone 11-ről már felbukkant néhány szivárgás, és úgy tűnik, hogy az ASUS abban reménykedhet, hogy minden piaci szegmenst elégedetté tud tenni egy kis telefonnal és egy Ultra telefonnal (ami gyakorlatilag egy átkeresztelt játéktelefon).

(via)

 

2024.02.06.

Ezeket már olvastad?

+