MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung és a Synopsys sajtóközleményében a két vállalat bejelentette, hogy a Samsung öntödéi készülnek az első 3 nm-es Exynos chip tömeggyártására. A Samsung az elektronikai tervezés automatizálására szakosodott Synopsys céggel együttműködve finomhangolta a teljes gyártási folyamatot, így maximalizálva a hozamot és javítva a chip teljesítményét.

A sajtóközlemény szerint a két technológiai vállalat a tervezés utolsó, „taping out”-nak nevezett folyamatában van. Ez lényegében azt jelenti, hogy a végleges tervet elküldik az öntödének, hogy az a gyártósorokat a tömeggyártási folyamathoz igazíthassa.

Ez lesz a Samsung első összetett és nagy teljesítményű chipje, amely a 3 nm-es node-on alapul, és a Samsung Gate All Around (GAA) eljárást használja. A Samsung öntödéi már 2022 óta gyártanak 3 nm-es chipeket, de azok egyszerű, kriptopénz-bányászathoz használt chipek, míg a mobileszközökben használt SoC egy összetettebb hardver, amely más tervezési és gyártási folyamatokat igényel.

Ha minden a tervek szerint halad, a Samsung öntödéi néhány hónapon belül megkezdhetik a következő generációs SoC tömeggyártását. Az azonban nem világos, hogy az első 3 nm-es chip valóban a Galaxy S25 termékcsaládba szánt Exynos 2500 lesz-e, vagy egy másik SoC. A Galaxy Watch7 például hamarosan megjelenik, és a Samsung legújabb hardverével debütálhat majd.

(via)

2024.05.09.

Ezeket már olvastad?

+