MojAndroid
(x) hirdetés

Alig egy hete mutatta be a Samsung a legújabb Galaxy S24 sorozatot, amely már előrendelhető. Bár a zászlóshajó készülékek új AI funkciói ellopták a show-t, a koreai techóriás még egy meglepetést tartogatott. Az Unpacked esemény zárásakor a Samsung belengette első okosgyűrűjét, a Galaxy Ringet.

Az eseményen nem sokat árult el a Galaxy Ringről, mivel a Samsung csak egy vibráló tekercset mutatott be, amelyen egy gyűrű volt látható, a belsejében néhány érzékelővel. Szerencsére a legújabb jelentések több betekintést nyújtanak. Avi Greengart elemző azt állítja, hogy a Samsung Unpacked 2024 eseményén gyakorlati tapasztalatot szerzett a Galaxy Ringgel – számolt be róla a The Verge.

 

Post by @greengart
View on Threads

 

Greengart szerint a gyűrű “nevetségesen könnyű”, és három kivitelben, de akár 13 méretben is kapható lesz. A Samsung várhatóan még idén piacra dobja, bár pontosabb időkeretet nem közöltek. A spekulációk szerint az Unpacked eseményen, az év második felében lehet rá számítani.

Bár a részletek szűkösek, várhatóan a Galaxy Ring olyan funkciókat tartalmaz majd, mint a pulzusszám/SpO2 monitorozás, alváskövetés és edzéskövetés. Valószínűleg szinkronizálni fogja az adatokat a Samsung Health-szel is. A Samsung a Galaxy Ringet a Galaxy Watch kiegészítőjeként pozícionálhatja, amely fejlettebb és pontosabb egészségkövetést biztosít.

Alternatívaként követheti az Amazfit nemrég bemutatott Helio Ring modelljét: egy olyan intelligens gyűrű, amely önálló nyomkövetőként vagy meglévő okosórákkal párosítva is működhet.

2024 az okosgyűrűk éve lesz. Nemcsak az Amazfit mutatta be saját Helio Ringjét a CES 2024 során, hanem a finn Oura vállalat, amely vezető szerepet tölt be ezen a még mindig hiánypótló viselhető eszközök piacán, okosgyűrűinek negyedik generációjának bevezetésére készül. Most, hogy a Samsung még idén bemutatja a Galaxy Ringet, nem lenne meglepő, ha más nagy technológiai cégek is csatlakoznának az okosgyűrű trendhez.

(via)

2024.01.22.

Ezeket már olvastad?

+