MojAndroid
(x) hirdetés

A Google az Android megjelenése óta kísérletezik az okostelefonokon való keresés módjaival, és a legújabb kísérlet a körök rajzolását foglalja magában. A Circle to Search lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készülékük képernyőjén lévő információk köré egy kört rajzoljanak, hogy a kiemelt elemet megkeressék. Bár a funkció hivatalos neve Circle to Search, az új keresési lehetőség kiváltásához ovális alakzatok rajzolása helyett szöveg kiemelése és elemekre firkálás is lehetséges.

A Körözés a kereséshez bárhol működik a készüléken, de a funkció aktiválásához hosszan meg kell nyomnia a kezdőlap gombot vagy a navigációs sávot a gesztusokat használóknak, mielőtt elkezdené körözni az elemeket. A Google ezt a funkciót a különböző alkalmazások közötti váltás kényelmesebb alternatívájaként reklámozza, mint például az elemek képernyőfotózása, majd a Google Lens használata.

A Circle to Search a Google mesterséges intelligenciával támogatott többkeresési funkcióját használja, amely a Google Lens beépített funkciója, és amely még 2022-ben debütált. A Multisearch támogatja a multimodális keresési lekérdezéseket, így szöveges és képeket is használhatunk, és a Google alkalmazáson belül módosíthatjuk a keresési paramétereket. Mostantól árnyaltabb kérdéseket tehet fel, amelyek fogalmakra, ötletekre vagy témákra terjednek ki. A Google közvetlenül a válaszdobozban fog szépen összefoglalt válaszokat adni, anélkül, hogy oldalakat kellene görgetni az információk között.

A Circle to Search január 31-én indul világszerte, és a bevezetéskor kizárólag a Pixel 8 sorozathoz és az új Samsung Galaxy S24 trióhoz lesz elérhető. A funkció várhatóan még idén több “prémium kategóriás Android okostelefonra” is megjelenik. A frissített többkereséses funkció a Google alkalmazáson belül az Egyesült Államokban mind az Android, mind az iOS felhasználók számára elérhetővé válik.

(via)

2024.01.18.

Ezeket már olvastad?

+