MojAndroid
(x) hirdetés

Az Asus nem csak a legjobb játéktelefont, hanem egy általános zászlóshajót is szeretett volna építeni – az Asus ROG Phone 8 sorozatot úgy tervezték újra, hogy kellemesebb legyen a mindennapi használat. A telefonból három (valójában négy) változat létezik, bár a különbségek leginkább kozmetikaiak.

Az új ROG Phone vékonyabb és könnyebb – 8,9 mm-es és 225 g-os, szemben a ROG Phone 7 10,3 mm-es és 239 g-os súlyával. Ez az akkumulátor kapacitásának csökkenésével jár együtt, amely így 5500mAh-ra csökkent (500mAh-val kevesebb), de az optimalizált hardver közel ugyanazt az üzemidőt kínálja, mint a tavalyi modell.

A kijelző a tavalyihoz hasonlóan 6,78 hüvelykes, de az új panel vékonyabb kereteket kapott, bár ez a lyukkamerára való áttérés árán történik (korábban a szelfikamera a felső keretbe volt beágyazva). Pozitívum, hogy az új modell sokkal kisebb, 163,8 mm magas és 76,8 mm széles, szemben a régi modell 173,0 x 77,0 mm-es méretével.

Az új kijelző a korábbiakhoz hasonlóan 165 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik, azonban LTPO panelt használ, így 1 Hz és 120 Hz között változó frissítési frekvenciára is képes váltani. A csúcsfényerő 2500 nits-re nőtt.

Az Asus a ROG Phone 8-at az első vízálló telefonnak hirdeti – az IP68-as minősítést kapta (az előd IP54-es értékéhez képest). A játéktelefonok a hűtést helyezik előtérbe, ami kevés vagy semmilyen vízállóságot jelent. A ROG Phone 7 Pro AeroActive portállal rendelkezett, amely lehetővé tette a konvektív hűtést, a 8-as sorozat ehelyett vezetéses hűtést használ.

Ez egy rézblokkal történik, amely átmegy az alaplapon, és a hátlaphoz ér. Itt a hő a levegőbe, vagy még jobb esetben az új AeroActive Cooler X-be kerül. 29%-kal kisebb (térfogat szerint) és 10%-kal könnyebb, így könnyebb szállítani. Hűtőként nagyobb az érintkezési felülete (2,6x), gyorsabban jár a ventilátor (1,1x) és nagyobb a hőhatásfoka (1,2x), ami sokkal jobb hűtést eredményez.

A hűtés alatt álló chipset természetesen a Snapdragon 8 Gen 3. Ez akár 24 GB LPDDR5X RAM-mal és akár 1 TB UFS 4.0-val is konfigurálható. Az alapkonfiguráció 12/256GB, a középső pedig 16/512GB.

Az Asus arra törekedve, hogy a ROG Phone 8-at kellemesebb legyen egész nap használni, 15 W-os Qi töltéssel egészítette ki, így a reptereken és a bárokban konnektor nélkül is feltöltheted. Ha mégis a vezetékes töltés mellett döntesz, a telefon támogatja a 65W-os HyperCharge funkciót, és a 0-100%-os töltés 39 perc alatt megtörténik.

Az 50 megapixeles főkamera (1/1,56″-os Sony IMX890 érzékelő) mostantól 6 tengelyes hibrid Gimbal Stabilizer 3.0-val rendelkezik. Az új szoftverrel kombinálva ez lehetővé teszi a Super HyperSteady Video módot. Van egy 13MP-es 120°-os ultraszéles látószögű kamera is.

Ebben a generációban újdonság a 3x teleobjektív a 32MP-es kamerával. OIS és 4 az 1-ben pixel binning (1,4µm pixel) funkcióval rendelkezik. A 3x-on túlmenően 10x Hyper Clarity AI zoomolás és akár 30x digitális zoom is rendelkezésre áll. A sötétben történő fényképezéshez Super Night Mode áll rendelkezésre. Megjegyzendő, hogy egyes régiókban a ROG Phone 8 makró kamerával rendelkezik majd a tele helyett. A ROG Phone 8 Pro és 8 Pro Edition modellek minden piacon tele kamerával rendelkeznek majd.

Az új előlapi kamera 32 megapixeles érzékelővel rendelkezik, amely alapértelmezés szerint 8 megapixelesre van binnelve (1,4 µm binning). Szélesebb, 90°-os lencsével rendelkezik (73°-ról felfelé), így jobban használható csoportos felvételek készítésénél.

Az Asus a játékokban való segítségnyújtáshoz AI-t is bevetett. Például a Genshin Impact és a HK – Star Rail játékokban engedélyezheted az automatikus felszedést, a gyors előretekerést, a futásrögzítést és az automatikus meneküléshez való nyomást. Ha elakadsz, az AI Grabber segítségével automatikusan beolvashatod a kijelzőn megjelenő szöveget, és előhívhatod az útmutató megfelelő részét.

A mesterséges intelligencia arra is használható, hogy új háttérképeket generálj a telefonra.

A 8-as sorozat teljes mértékben támogatja a Microsoft Phone Linket. Ez magában foglalja az alkalmazások streamelését és a képernyőtükrözést, továbbá a telefon és a számítógép között fájlokat húzhat és helyezhet el, valamint másolhat és illeszthet be.

Az Asus ROG Phone 8 Phantom Black és Rebel Grey színekben kapható. Hátoldalán RGB háttérvilágítású ROG logó található. A ROG Phone 8 Pro és a Pro Edition csak Phantom Black színben kapható, és a hátlapján egy kis OLED kijelző található.

A ROG Phone 8 az USA-ban 1099 dollártól indul, az értékesítés az első negyedévben kezdődik, de a pontos dátumot később fogják megerősíteni. Európában ma indulnak az előrendelések – az árazás a ROG Phone 8 esetében 1099 eurónál kezdődik, a Pro ára 1199 euró (16GB/512), míg a Pro Edition 1499 euróba kerül (24GB/1TB). A szállítások január vége felé várhatóak.

(via)

2024.01.09.

Ezeket már olvastad?

+