MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung és a Google az elmúlt években több dologban is együttműködött. A Wear OS 3 pár évvel ezelőtti közös fejlesztése után a két cég közösen fejlesztette ki az IAMF-et, hogy a Dolby Atmos szabványnak versenytársa legyen a térbeli hangzás terén. Úgy tűnik, a Google most a Nearby Share-t egyesíti a Samsung Quick Share-jével.

Egy új jelentés azt állítja, hogy a Google elkezdte átnevezni a Nearby Share-t Quick Share-re. Kmila Wojciechowska Android-fejlesztő kiszúrta, hogy a Nearby Share átnevezése Quick Share-re történt a GMS (Google Mobile services) 23.50.13-as verziószámú frissítésének telepítése után. Az új nevet bemutató értesítésben az is szerepel, hogy “Keresd az új nevet és ikont a közeli eszközökkel való megosztáshoz”. A Google állítólag frissítette a márkajelzést az Android teljes felhasználói felületén, és az új ikon úgy néz ki, mint valami a Nearby Share és a Quick Share dizájnjai között.

A felhasználók a Gyorsmegosztást mindenki számára nyitva tarthatják, vagy korlátozhatják azt a saját vagy a kapcsolattartók tulajdonában lévő eszközökre. Ha a Kapcsolatok opciót választod, akkor az adatokat szinkronizálja a Google-fiókjában lévő kapcsolatokkal, és megnyitja a fájlmegosztást ezekkel a kapcsolatokkal. A felugró menü az első részben az összes eszközt (a Google-fiókkal bejelentkezett eszközöket), a közelben lévő eszközöket pedig egy külön részben jeleníti meg. Így könnyebb kiszúrni és kiválasztani a saját eszközöket. A gyorsmegosztás láthatóságát tíz percre is korlátozhatod a további adatvédelem érdekében.

A Google már elhozta a Nearby Share-t a Windows OS-re, és ha a Quick Share átnevezése végleges, akkor a Nearby Share For Windows-t Quick Share-re nevezheti át. A Google számára ezután már csak az lenne hátra, hogy a Quick Share alkalmazást macOS-re is elhozza. Ez a lépés a Google-nek és a Samsungnak is segít, hiszen készülékeik és az egész Android ökoszisztéma jól együttműködhet a Windows és esetleg az Apple ökoszisztémájával.

 

2023.12.24.

Ezeket már olvastad?

+