MojAndroid
(x) hirdetés

Köszöntsük az Oppo legújabb ColorOS-ét. A ColorOS 14 globális béta verziója már elindult egyes régiókban, az Oppo Find N2 Flip lesz az első, amely november közepén kapja meg a stabil verziót.

Íme, mi az újdonság a 14-es verzióban.

Kezdjük a frissített Trinity Engine-nel. A ROM Vitalization tömöríti az alkalmazás- és fájladatokat, és akár 20 GB tárhelyet is megtakaríthat egy átlagos telefonon. A RAM Vitalization kicseréli az Android RAM-mechanizmusát egy olyanra, amely ügyesebb, különösen a háttéralkalmazások RAM-ban tartásában. A harmadik és egyben utolsó komponens, a CPU Vitalization kiegyensúlyozza a chipkészlet teljesítményét és energiafelhasználását.

A ColorOS mostantól intelligens töltési rendszerrel rendelkezik, amely egy AI-algoritmust használ a töltési áram beállításához annak alapján, hogy használod-e a telefont és hogyan. Ennek célja, hogy csökkentse az akkumulátor elhasználódását.

Az adatvédelmi funkciók listája kiegészül a Picture Keeper funkcióval. Ez egy extra engedélyt ad a készüléken lévő kiválasztott fényképekhez és videókhoz való hozzáféréshez. A Smart Image Matting apropóján mostantól több embert és állatot is kivághat egy fotóból vagy egy állóképet egy képből.

Az új Smart Touch segítségével kiválaszthatsz szöveget, képeket és videókat natív és harmadik féltől származó alkalmazásokból, és összegyűjtheted őket a Fájldokkolóban. A File Dock olyan, mint egy vágólap, amely lehetővé teszi a tartalmak tárolását későbbi felhasználásra. Ez szinkronizálódik a ColorOS-eszközök között, így a Smart Touch segítségével, mondjuk egy Oppo Padon elmentett dolgok a telefonodon is elérhetők.

A Snapchat-felhasználók mostantól különleges bánásmódban részesülnek. A gyorsabb hozzáférés érdekében a Snapchat parancsikonját a záróképernyőre helyezhetik. Emellett van egy Snapchat widget is, amely egy pillantásra frissítéseket ad az új üzenetekről és státuszokról, sőt még a legközelebbi barátaid tartózkodási helyéről is.

Az Oppo frissítette a felhasználói felület megjelenését is, csiszolt, egységesített elemekkel. Az úgynevezett Aqua Dynamic dizájn közös buborékok, kapszulák és panelek gyűjteménye, amelyek az állapotsorból ugranak fel, hogy minimális zavaró tényezővel jelenítsék meg a funkciókat. Emellett az állapotsort és a képernyőn megjelenő tartalmat mostantól az Aquamorgraphic színező rendszer festi, amely a napszaknak legmegfelelőbb árnyalatokat választja ki.

Az Oppo új Go Green stílust adott az Always On Display-hez. Használhatsz Bitmoji matricákat is, amelyek a nap folyamán automatikusan frissülnek aszerint, hogy hol vagy, mit csinálsz, milyen az időjárás és más kontextus alapján.

Íme a ColorOS 14 globális béta verziójának bevezetési ütemterve. Ne feledd, hogy a pontos időzítés régiónként és szolgáltatónként változik.

 

2023.11.16.

Ezeket már olvastad?

+