MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi 13T és 13T Pro bejelentésekor a vállalat sokat tett azért, hogy a Leica által hangolt kamerákat reklámozza, azonban most kiderült, hogy a telefonok bizonyos piacokon nélkülözni fogják a Leica márkajelzést és a testre szabott kameramódokat. A GSMArena egy olvasója vette észre, hogy a chilei és a nigériai piac is a pechesek közé tartozik, de mivel egyes régiók még nem kapták meg a telefonokat, így a lista még bővülhet is.

A Leica-val közös fejlesztések nem csak az objektívekre korlátozódnak, van egy maroknyi szoftveres funkció is. Az alapértelmezett Kamera alkalmazás például két fő fényképezési stílust kínál – Leica Vibrant és Leica Authentic, akárcsak a magasabb kategóriás Xiaomi 13, 13 Pro és 13 Ultra. Van egy maroknyi Portré móddal kapcsolatos optimalizálás is.

Az ember azt feltételezné, hogy ez mindkét készülék árát leviszi az említett országokban, de nem ez a helyzet. A GSMArena végzett egy gyors piackutatást, és azt találta, hogy mindkét készüléket nagyjából ugyanannyiért árulják, mint Leica-képes társaikat Európában. A Xiaomi 13T valamivel több mint 600 eurónak megfelelő euróért található meg, míg a 13T Pro 800 eurónak megfelelő euró körül mozog Chilében és Nigériában is.

Nem tudjuk, mi az oka ennek a lépésnek – lehet, hogy valamilyen piaci korlátozás vagy a Xiaomi-Leica megállapodás egy záradéka miatt, amely nem engedi meg az okostelefon-gyártónak, hogy Leica márkájú termékeket adjon ki bizonyos piacokon.

(via)

2023.10.11.

Ezeket már olvastad?

+