MojAndroid
(x) hirdetés

A Google egy praktikus új funkcióval bővíti a Wear OS-t, amely segít a szülőknek jobban kezelni és ellenőrizni gyermekük okosórájának használatát.

A Google Play Services május 8-án megjelent új verziója (v24.18) hozzáadja a School Time funkciót a Wear OS okosórákhoz. A Google kiadási megjegyzései a következőképpen írják le a funkciót:

Ha szülő vagy, beállíthatod az Iskolaidőt, hogy korlátozni tudd a gyermeked által használható alkalmazásokat és elnémítsd a készüléket.

A leírás nem ad további részleteket, de a „School Time” a Wear OS-en hasonlónak tűnik az Apple Watch „Schooltime” funkciójához. Az Apple verziója lehetővé teszi a szülők számára, hogy a tervezett idősávok alatt blokkolják az alkalmazásokat, valamint bekapcsolják a Ne zavarjanak funkciót. A szülők a tervezett Schooltime alatt szüneteket iktathatnak be olyan dolgokra, mint az ebéd és a segélyhívások.

Nem világos, hogy a Wear OS új School Time funkciója hasonlóan fog-e működni, de a leírás szerint igen. Azt sem tudjuk, hogy minden Wear OS-es okosóra támogatni fogja-e az új funkciót, vagy az csak az újabb készülékekre korlátozódik.

A Google egyelőre még nem indította el a frissítést, de remélhetőleg nem kell túl sokat várni rá.

(via)

2024.05.10.

Ezeket már olvastad?

+