MojAndroid
(x) hirdetés

Időről-időre a konkukernsek arra buzdítják az Apple-t, hogy fogadja el az RCS szabványt, és implementálja azt az iMessage-be, hogy a zöld és kék buborék megosztottsága megszűnjön. A legújabb próbálkozás a Samsungtól érkezett, egy 30 másodperces klip formájában. Ebben egy Androidos telefon cseveg egy iPhone-nal, és az Apple makacsságát vitatják meg, hogy az iMessage nem támogatja az RCS-t.

A Google azért fejlesztette ki az RCS-t, hogy egy univerzális szabvány legyen az SMS helyettesítésére (és hogy ne legyen szükség a szolgáltató bevonására). Azóta az Android egésze megpróbálja rávenni az Apple-t, hogy engedélyezze az RCS-t az iMessage-ben. De ez persze azt jelentené, hogy az Apple feladná az iPhone-felhasználók Androidra való átállásának egyik nagy akadályát – az iMessage iPhone-exkluzívítását. Persze ezért ahogy az várható volt, az Apple emiatt nem hajlandó engedelmeskedni.

Ezen a ponton valószínűleg valamilyen, az USB-C kötelezővé tételéhez hasonló szabályozói döntés kellene ahhoz, hogy az Apple elfogadja az RCS-t, addig marad a már-már viccesnek ható üzengetés.

(via)

2023.10.10.

Ezeket már olvastad?

+