MojAndroid
(x) hirdetés

A Huawei, amely a technológia szinonimája, és a Chery, az autóipar egyik meghatározó szereplője, egyesítette erőit, hogy egy új elektromos járműmárkát, a Luxeed-et bemutassák. Első alkotásuk, a Luxeed S7 szedán novemberben kerül piacra, amely a Huawei vezetője, Richard Yu szerint minden specifikációban felülmúlja a Tesla Model S-t.

Ez a vállalkozás a Huawei első elektromos szedánja, miután korábban autóipari erőfeszítéseit SUV-kra, például az Aito M-szériás modelljeire összpontosította. A Luxeed S7 nem csak egy újabb elektromos szedán, ez egy intelligens EV, amelynek célja, hogy túlszárnyalja a versenytársakat, és teret kínáljon a kategóriájában, ahogyan azt Yu kijelentette.

Míg Yu szűkszavú maradt a Luxeed S7 részletes specifikációival kapcsolatban, néhány információt a kínai Ipari és Információs Technológiai Minisztérium által közzétett bejelentési katalógusból sikerült kiszűrni. A Luxeed S7 méretei 4 971 mm hosszú, 1 963 mm széles és 1 474 mm magas, a tengelytávja pedig 2 950 mm. Összehasonlításképpen a Tesla Model S, amelyet a Luxeed S7 felül akar múlni, kissé más méretekkel rendelkezik: Hossza 4 979 mm, szélessége 1 964 mm, magassága 1 445 mm, tengelytávja pedig 2 960 mm. Mint látható, ezek apró különbségek.

A Luxeed S7 árazása továbbra is rejtély, így a potenciális vásárlók és a rajongók bizonytalanságban maradnak. Összehasonlításképpen: a Tesla Model S induló ára jelenleg 698 900 RMB (89 100 euró) több árkorrekció után.

A Luxeed S7 egy- és kétmotoros változatban is elérhető lesz, a motorokat a Huawei szállítja. Az egymotoros modell maximális teljesítménye 215 kW lesz, míg a kétmotoros változat egy további motorral rendelkezik majd, amelynek maximális teljesítménye 150 kW. Mindkét változat 210 km/órás végsebességet támogat, így a Luxeed S7 garantáltan nem lesz kispályás az utakon. Nem lóg ki a sorból, de a Model S-hez képest – amelyet állítólag túlszárnyal – az S7 úgy tűnik, hogy elmarad az ígéreteitől.

Az egyediséget növeli, hogy a Luxeed S7 lesz a Huawei Zhixuan autóipari üzletágának első tisztán elektromos kupéja, és a HarmonyOS 4 operációs rendszerrel lesz felszerelve. A Huawei operációs rendszerének beépítése a technológia és az autóipari tervezés ötvözését jelenti, amelynek célja a zökkenőmentes és intelligens vezetési élmény biztosítása.

Augusztusban Yu a Weibo-n megosztott pár képet a Luxeed S7-ről, amelynek előlapján merészen ott díszelgett a modell neve. Azóta a Luxeed folyamatosan ízelítőket kínál az S7-es modellből, ezzel is táplálva az autórajongók és bloggerek várakozását.

Bár a Luxeed S7 biztosan felrázza a piacot, még nem tudni, hogy valóban felülmúlja-e a Tesla Model S-t – de azt már tudjuk, hogy teljesítmény tekintetében képes lesz-e felvenni vele a versenyt. Az autós világ feszülten figyeli, ahogy a Huawei és a Chery készül leleplezni elektromos agyszüleményét. Vajon a Luxeed S7 beváltja majd a hype-ot és túlszárnyalja a konkurenciát, vagy egy újabb felhajtott projekt lesz, amely elmarad grandiózus ígéreteitől?

(via)

2023.09.26.

Ezeket már olvastad?

+