MojAndroid
(x) hirdetés

Sokan hajlamosak extra képességekkel felruházni a telefonokat, megint mások pusztán esztétikus kiegészítőkként aposztrofálják őket. Alapvetően az igazság félúton található, azon a bizonyos arany középúton. Nézzük meg közelebbről, melyek azok az elképzelések, amik abszolút helytállóak a tokok dimenziójában!

A mobiltelefontokok szépek vagy funkcionálisak?

A válasz az, hogy mindkettő. Az már régen rossz, ha e kettő között dönteni kell, lévén akkor beszélhetünk kerek egészről, ha mind az esztétikus megjelenés, mind a praktikusság, azaz a maximumot nyújtó funkcionalitás adott. Ettől függetlenül az tény, hogy az egyes típusok különböző kategóriákba sorolhatóak. Akadnak olyan telefontokok, amik jobbára szépek, ám funkció terén a minimumon teljesítenek, mint például a szövetből remekelt variációk. Ki vitatná szemeket gyönyörködtető látványuk tényét, ugyanakkor nyilván az ütődésekkel, karcolódásokkal nem tudnak mit kezdeni. Ezzel szemben mondjuk egy ütésálló tokot, ha megnézünk közelebbről, akkor két dolog is konstatálható. Egyrészt a praktikusság mellett az esztétikum is szóhoz juthat, másrészt a funkcionalitás a csúcsra tornázható. Ezek a fajták ugyanis gyakorlatilag teljes védelmet borítékolnak a készülék számára, olyannyira, hogy akár még a ledobás okozta rezgéseket is képesek tompítani.

Ám még a legextrémebb modellek alkalmazásakor sem biztatnánk senkit arra, hogy dobálózzon a telefonjával, mert nyilván felesleges feszegetni a határokat. De az kétségtelen tény, hogy a védelem száz százalékban garantálható. A víz- és porálló tokok bírják a nedvességet, az extrább kihívásokat, így azoknak is ideálisak, akik fizikai munkát végeznek, terepen dolgoznak, vagy mondjuk esélyes, hogy koszos kézzel nyúlnak a mobiljuk után.

Mennyit érdemes a tokra költeni?

Ez attól függ, hogy melyek azok az elvárások, amik fixek, és amiknek a teljesítése nem szenvedhet hiányt. Nyilván egy egyszerű szilikontok ára töredéke egy ütésálló variációnak, de egyébként utóbbi is pár ezer forintból beszerezhető, tehát a kiadás mértéke teljes egészében kalkulálható.

2023.06.10.

Ezeket már olvastad?

+