MojAndroid
(x) hirdetés

A mai nap mozgalmasnak ígérkezik a Motorola-rajongók számára. A gyártó három új mobiltelefont dob piacra, amelyek a kedvező árkategóriától egészen a csúcskategóriáig terjednek. Ezek közé tartozik a Moto G 5G, a Moto G Stylus és a Moto Edge Plus. Íme minden, amit a legújabb Moto G és Moto Edge telefonokról tudni kell.

Moto G 5G (2023)

Az első a középkategóriás Moto G 5G (2023). Tavaly, a Moto G 5G (2022) esetében a telefon MediaTek Dimensity 700 chipkészlettel indult, idén azonban a Motorola a Qualcomm-ot választotta, és a Snapdragon 480 Plus chipet rakta a telefonba.  A Motorola a Moto G 5G (2023) 48 megapixeles fő kamerát kapott dedikált makróval, ami 2 megapixeles csökkenést jelent a tavalyi modellhez képest. A szelfi kamera képességei is csökkentek, 13MP-ről 8MP-re.

Ami a kijelzőt illeti, a képfrissítési sebesség szépen megugrott120 Hz-re, azonban sajnos a felbontás 720p marad. Arra a kérdésre, hogy miért a frissítési sebességet emelték meg, és miért nem a felbontást, a Motorola azt mondta: “A funkciókat a fogyasztói igényekre alapozzuk, a kijelző helyett inkább a stylusra és a kamerákra koncentrálunk”.

Ezektől a funkcióktól eltekintve a fogyasztók egy olyan készüléket kapnak, amely nagyon hasonlít a 2022-es modellhez. Várhatóan 5000 mAh-s akkumulátort, 6,5 hüvelykes kijelzőt, 4 GB RAM-ot 128 GB tárhelyet, valamint Dolby Atmost. A telefon nem rendelkezik NFC támogatással.

Moto G Stylus (2023)

Új iteráció érkezik a Motorola kedvező árú Stylus telefonjaihoz. A Moto G Stylus (2023) továbbra is jó ár-érték arányt kínál, akárcsak elődje, a Moto G Stylus (2022). A MediaTek G85 processzorral futó telefon 4 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel, 5000 mAh-s akkumulátorral, 15 W-os töltési sebességgel, 120 Hz-es HD+ kijelzővel és Dolby Atmos-szal érkezik.

Úgy tűnik, idén a képernyő 6,8 hüvelykről 6,5 hüvelykre zsugorodott. Ez üdvözlendő változás lehet azok számára, akik az előző modellt túl nagynak tartották. Eközben a fő kamera megtartja 50 megapixeles érzékelőjét, de a szelfi kamera 16 megapixelről 8 megapixelre csökken. És végül, de nem utolsósorban a Moto G Stylus Midnight Blue vagy Glam Pink színben lesz kapható. Sajnos a Motorola Moto G 5G (2023) modellhez hasonlóan ez az új Stylus modell sem támogatja az NFC-t.

Motorola Moto Edge Plus (2023)

A Motorola zászlóshajója az Edge Plus szeretne versenyre kelni a Galaxy S23 és a Pixel 7-el, és erre a specifikációk alapján lehet is eseélye. A legújabb Edge Plus a legújabb és legjobb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzorral érekezik. A kijelző kissé ívelt, ami megosztó lehet, de a Motorola Gorilla Glass Victus üveggel szerelte fel az előlapon és a hátlapon is egyaránt. Ezzel együtt a hátlapon bársonyos tükröződésmentes bevonattal is rendelkezik.

Maga a kijelző egy FHD+ pOLED képernyő, amely 6,7 hüvelykes. Ez a képernyő 165 Hz-es frissítési frekvenciát képes biztosítani, és Dolby Vision és Atmos funkcióval rendelkezik.

Ami a kamera beállítását illeti, van egy 50MP-es elsődleges érzékelő (2.0μm, OIS, Omni-PDAF), egy 50MP-es ultraszéles/macro és egy 12MP-es 2x teleobjektív. Ez némileg eltér a tavalyi modelltől, amely a teleobjektív helyett egy 2MP-es mélységérzékelő kamerát kínált. A készülék elején egy 60MP-es kamera is helyet kapott.

Ezzel a kamera beállítással együtt a Motorola néhány új funkciót is hoz. Ezek közé tartozik a videós éjszakai látás, a horizontzár, az autofókusz követése és a videós portré mód.

Az Edge Plusnak tisztességes akkumulátoros üzemidővel kell rendelkeznie az 5100 mAh-s akkumulátorral. Ezen kívül rendelkezésünkre áll gyorstöltés is, az akkumulátort 68 W-os vezetékes töltési sebességgel, illetve 15 W-os vezeték nélküli töltéssel táplálhatjuk. Meglepő módon a Motorola még egy töltőt is mellékel a dobozban.

A listán szereplő többi telefonnal ellentétben a Moto Edge Plus (2023) NFC-támogatást is tartalmaz.

Ár, elérhetőség és frissítések

A két kedvező árú telefonhoz egy évnyi fő szoftverfrissítés és három évnyi biztonsági frissítés jár. A Motorola Moto G 5G és a Moto G Stylus 2023-as verziója 249, illetve 199 dollárért lesz kapható. Ugyanakkor a Moto Edge Plus (2023) ára 799 dollár lesz. Három Android-frissítéssel és négy évnyi biztonsági javítással érkezik majd.

Sajnos nincs információnk arról, hogy hol és mikor lesz elérhető valamelyik telefon.

(via)

2023.05.02.

Ezeket már olvastad?

+