MojAndroid
(x) hirdetés

Napjainkban már többféle eszközt használhatunk testünk és tevékenységeik monitorozására, az okosórák pedig egyértelműen a legnépszerűbbek közé tartoznak. Az óra kiválasztásakor fontos, hogy a készülék megbízható és pontos technológiával rendelkezzen ezen tevékenységek méréséhez.

A Nowatch cég a szenzorok és rendszerek minőségére helyezte a hangsúlyt, mely igazán különleges, egyedi kialakítású modelljével minden bizonnyal meglepi a stílusos okosórák szerelmeseit. A TechCrunch portál további információkat közölt az új óráról.

Mit kínálnak az egyedi Nowatch órák?

A Nowatch cég fő gondolata a szervezet túlterhelésének megelőzése és a véletlen stresszes helyzetek megelőzése. Ez az ötlet a cég vezetőjétől, Hylke Muntingától származik, aki személyes problémák és PXE-betegség miatt döntött úgy, hogy egy igazán egyedi órát készít. Legnagyobb sajátosságuk éppen az, hogy nem mutatják az időt, céljuk pusztán a szervezet megfigyelése.

Más jól ismert gyártók versenytárs modelljeivel ellentétben a kerek szerkezet tetején nincs kijelző vagy számlap. A Nowatch büszke egyedi kialakítására, mely nagyon szép vágott kövekből készült. A készülék belsejében olyan fejlett technológiák találhatók, amelyek gondoskodnak a szervezet egész napos megfigyeléséről. Az egyik a Philips EDA Biosensing Technology, amely a bőrön keresztül szabályozza és méri a verejtékmirigyek aktivitásának változásait. A mérési folyamat során az érzékelő apró jeleket bocsát ki a bőrbe, és ezek segítségével érzékeli a bőr elektromos vezetőképességének változását. Van egy érzékelő a vér oxigénellátásának, hőmérsékletének, nyomásának és pulzusának mérésére is.

A készülék vibrációs motorral is fel van szerelve. Figyelmezteti a felhasználót a stressz hirtelen változásaira. A mesterséges intelligencia rögzíti az egyes felhasználók bioritmusát, majd összehasonlítja az összes változást, amely egy bizonyos idő alatt történt.

A cég vezérigazgatója az interjúban hozzátette, hogy az óra akár 60 perccel korábban is figyelmeztethet a stresszre. Ezzel az előrejelzéssel a cég azt próbálja kideríteni, hogy a stresszes helyzetek milyen hatással vannak a szervezetre a napi rutin során. A Muntinga így is motiválja az embereket olyan tevékenységek megváltoztatására, amelyek felesleges stresszt okozhatnak.

Mindenképpen említést érdemel a készülék üzemeidej, ami a gyártó szerint egy töltéssel közel 4 nap.

A Nowatch hivatalos honlapján karóra vásárláskor minden érdeklődő kiválaszthatja a szerkezet anyagát, a karkötőt és természetesen az egyedi, kézzel vágott követ, amelynek az ára 25 és 220 euró között mozog. A végső ár nagyban függ az egyéni személyreszabástól, de átlagosan körülbelül 480 eurót kell fizetnünk ezért az egyedi óráért.

NOWATCH
Price: Free
(x) hirdetés
2023.01.11.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+