MojAndroid
(x) hirdetés

Ebben a cikkben egy új, magyar fejlesztésű alkalmazást szeretnék bemutatni a kedves olvasóknak.

A Tv Műsor elnevezésű alkalmazás június 9-én jelent meg a Play Store-ban. A fejlesztését a C-Group végzi, mely olyan remek alkalmazásokat tett le az asztalra, mint például a Mozi Mánia App és a Lottó Mániát (Zseb Lottózó).


Az alkalmazás tervezése során az első számú tényező az egyszerűség volt, így még azok a felhasználók is használni tudják, akik nincsenek magabiztosan otthon az okostelefonok világában. Az applikáció 124 Magyarországon sugárzott Tv csatorna műsorát tartalmazza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csatornák sorrendje szabadon módosítható, rendelkezik keresés funkcióval (nagyító ikon), mely segítségével nem szükséges görgetni a hosszú csatorna listát, hanem egyből a keresett elem jelenik meg. Az alkalmazás három fő menüpontból áll: ’Most’, ’Este’, ’Csatornák’. A ’Most’ menü tartalmazza az éppen adásban lévő műsorokat, az ’Este’ menü pedig az esti műsorokat mutatja,melyek 20 órakor kezdődnek vagy épp már adásban vannak. A ’Csatorna’ menüben a csatornák egy heti műsorát lehet megtekinteni, időben előre és visszamenőleg.

Minden egyes műsorelem saját adatlappal rendelkezik, ahol a további részleteket tudhatjuk meg. Az adatlap a műsor címe alapján keres a The Movie Db adatbázisában. Amennyiben van találat (Filmek, sorozatok esetén), további extra információkat is megjelenít az alkalmazás: képeket, értékeléseket, költségvetést, bevételt, videókat, szereplő listát képekkel, szereplő és karakter névvel. Minden műsornál van korhatár besorolás, mely nagy segítség a szülőknek is. Az éppen adásban lévő műsoroknál egy folyamat jelző jelzi, hogy hol tart az adott műsor. Állítható be emlékeztető, így biztosan nem marad le a kedvenc műsorairól.

Várható fejlesztések között szerepel az okos értesítés funkció, mellyel nem csak egy adott műsorra állítható be értesítés, hanem minden alkalomra, amikor adásba kerül a műsor. A további a Google Naptár alkalmazásba emlékeztető is elhelyezhető lesz.

Az alkalmazás Android 4.0 és az ettől frissebb, naprakész operációs rendszereken fut, a működéséhez Internet kapcsolat kell.

 

 

 

 

Tv Műsor
Price: To be announced
(x) hirdetés
2016.07.02.

+