MojAndroid
(x) hirdetés

Sok blogot olvastam az androidportal hasábjain arról, hogy ki miért döntött egy telefon mellett. Láttam olyat is, hogy miért nem venne valaki bizonyos telefont.
Kicsit off-topic-nak tűnhet, hogy arról szeretnék írni, hogy miért nem veszek többet HTC telefont, de a sztori egy Desire S -ről szól.

Nem is olyan régen HTC rajongó voltam. Ha telefonról volt szó, csak a HTC kínálatát néztem.
A Sense nem csak egy launcher, de egy elég profin összerakott rendszer sok olyan funkcióval, amit máshol én még nem láttam. De erről már volt egy kiváló írás nemrég…
A Desire S készülékre esett a választásom, mert méret, kinézet, funkciók tekintetében ez tetszett meg legjobban. A root bizony hamar el kezdett hiányozni több okból is, szóval amint az AlphaRev X tudta S-OFF-olni a készüléket már csináltam is. Majd tettem rá egy jó kis főzött ROM-ot és boldog voltam az eredménnyel. Majd pár hét használat után utolért a végzet…

Azóta jól ismert hibát követtem el: Egyszerre több alkalmazást frissítettem (én nagyravágyó). Majd mikor a telefon csontra fagyott, lekaptam az aksit. A telefon nem bootolt be többet. Irány az internet, nézzük mi a baj. :-o Az eMMC chip elszállt a telefonban? Hardverhiba? Garancia! Igaz, hogy S-OFF-oltam, ami garanciavesztéssel jár, de mivel hardverhibáról van szó aminek az én szoftveres babrálásomnak semmi köze, biztosan javítja az általam oly nagyra tartott cég szervize. Hát nem. Garancia ugrott. Írtam a HTC -nek emailt, miszerint biztosan csak nem ért el az infó hazánkba, hogy van egy ilyen típushiba és ezt bizony javítani kéne térítésmentesen. Hát nem. (A hiba beállta után egyébként nem lehet az S-OFF-ot visszacsinálni.)

A telefonba többet nem lehetett életet lehelni. A chip cseréje lehetne megoldás, ami a chip beszerezhetetlensége miatt nem megoldható, vagy alaplap cserével, ami meg olyan drága, hogy nem éri meg.

Azóta az interneten fellelt információk alapján a következőt gondolom:

  • A HTC tervezési hibája miatt a Desire S bizonyos körülmények között elfüstöli a memória chipet.
  • A HTC ennek tudatában van, de nem ismeri be, nem javítja a hibát, nem hív vissza telefont.
  • Azzal próbálja csökkenteni a kárát, hogy megtagadja a javítást azoktól akik lecserélték a gyári szoftvert a telefonon.

Na ezért nem veszek én többet HTC telefont. Azóta viszont kifejezetten megszerettem a MIUI-t.

2011.12.07.

Ezeket már olvastad?

+