MojAndroid
(x) hirdetés

Völgyessy Véda – a Nők Lapja Café kiemelt bloggere, a Szex és női lélek – Utazás a vaginám körül című könyv szerzője – egy igazi nő. Könyvében így ír önmagáról:

Igenis szeretek bohó és csalfa lenni, szertelen és olykor tudatlan, szeretem felvállalni azt, hogy fogalmam sincs mi a különbség az androidos és a hagyományos mobil között, s hogy térkép nélkül még a szülővárosomon belül sem érdemes kitenni ismeretlen környéken, mert tuti, eltévedek. Vállalom, hogy nő vagyok, annak minden előnyével és hátrányával együtt.

Ezek után adja magát a kérdés, vajon mit keres a Hölgyek és az Android rovatban egy interjú Védával.
A válasz egyszerű: az Androiddal indult kapcsolata kezdetben bár egyszerű kalandnak indult, rövid idő alatt igazi szerelemmé nőtte ki magát.

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Völgyessy Véda:
Jelenleg egy HTC Desire S-t használok és azt hiszem, egy ideig biztosan ő marad mellettem. Ez a készülék az egyetlen android op rendszert futtató telefon, amivel valaha közelebbről is dolgom volt, s bár sokan feltételezik rólam, mégsem vagyok csalfa típus – legalábbis, ha kellően meggyőző érvek sorakoznak fel a választottam mellett. (mosolyog – szerk.)

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Völgyessy Véda:
A találkozásomat az Androiddal sorsszerű mondanám. Egy ismerősöm Facebook oldalán véletlenül láttam meg azt linket, melyben egy hozzám hasonló hölgy osztotta meg tapasztalatait az androidos telefonjáról, pontosabban a HTC Desire-ről. Ez pedig felkeltette az érdeklődésemet.
Korábban makacsul tartottam magam ahhoz a nézethez, miszerint elég, ha egy telefon elég vonzó megjelenéssel bír, semmi szükség rá, hogy „okos” is legyen. Az érintőképernyő használatától például kifejezetten ódzkodtam.
Akkoriban egy Nokia 3710 pink változatával éltem harmonikus kapcsolatban, bár már kezdtem érezni a hátrányát annak, hogy hiába a 3G-s szolgáltatás, ha nincs türelmem kivárni, míg betöltődik az adott internetes oldal. Tudtam, ha valaha lecserélem a telefonomat, annak elsősorban az internetezési élmény javítása, valamint a gyors és pontos információkezelés lesz az oka.
A cikket elnézve ugyan sokszor elfogott a kétség, miszerint talán nem is magyarul íródott, annyi számomra idegen kifejezést tartalmazott (ld.: widget, app-ok, Sense, stb.), mégis megragadott benne az, amit a nagyon gyors prociról, a szinkronizálási lehetőségekről és személyre szabhatóságról olvastam.
A neten utánanéztem a Desire-nek, s a tesztek, valamint a különböző fórumok végigböngészését követően egyre pozitívabb kép alakult ki bennem a telefonról, illetve magáról az Androidról – ez pedig idővel egyre csak erősödött.
Pár hónapja aztán elhatározásra jutottam, váltottam, s bár a kártya áthelyezést követő kb. 24 órában volt egy enyhe pánikrohamom, viszonylag gyorsan rájöttem, hogyan működik a készülék, s felfedezve a benne rejlő lehetőségeket, azt mondhatom, ma már kiegyensúlyozott kapcsolat a miénk.

readya: Van valami kedves történeted az Androiddal kapcsolatban?
Völgyessy Véda:
Ha nem is pont az Androiddal, az androidos telefonommal kapcsolatban igen. A tájékozódási képességem ugyanis nem épp a legjobb.
Bár szeretem a női mivoltomra fogni, meglehet, hogy egyszerűen csak szemernyi érzékem sincs a téri-orientációs feladatok megoldásához. Nem véletlen, hogy ismeretlen helyre térkép nélkül sosem indulok el, bár sajnos még ez sem jelent garanciát. Olyannyira nem, hogy időnként ismert terepen is képes vagyok elkeveredni!
Nem is olyan régen épp a kiadómhoz siettem, mikor az időnyerés reményében letérve a megszokott útról egyszeriben azon kaptam magam, hogy fogalmam sincs, merre járok. Mivel egyébként is késésben voltam, nem volt időm visszakanyarodni, így aztán egy hosszas bosszankodásnak nézve elébe, hirtelen belém hasított a felismerés, miszerint egy igazi kis navigátor rejtőzik a zsebemben.

Androidportál: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az, amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Völgyessy Véda:
A telefonra elsősorban kommunikációs, valamint munkaeszközként tekintek, így aztán – túl a postafiókok és közösségi oldalak kezelésén – a ColorNote, a Documents To Go, a Dolphin Browser, és Google Reader kiemelt jelentőséggel bírnak. Kedvelem persze a hétköznapi életet megkönnyítő alkalmazásokat is, mint amilyen pl. a Köpönyeg, a Flashlight, vagy a különböző hírportálok app-jai.
Ha mondhatok ilyet, talán a játékok azok, amik egyáltalán nem hoznak lázba. Bár elképzelhető hogy a jövőben valami háziállatot imitáló app-ot szívesen látnék a telefonomon, lévén, hogy valódi kisállatra sosem jutna elég időm és energiám.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Völgyessy Véda:
A blogom menedzselését, az olvasókkal/rajongókkal való kapcsolattartást, a cikkeimet publikáló, különböző honlapokkal történő email-es egyeztetést ma már el sem tudnám képzelni a HTC-ém nélkül. A barátaim többségével ugyan továbbra is telefonon, vagyis szóban kommunikálok, a laptopomat azonban – az írást leszámítva – szinte már alig kapcsolom be.
Mióta androidos telefonom van, rájöttem, ha úgy akarom, akár az egész világ elfér a tenyeremben.

readya: Mit kérdeznél egy Android blog írójától?
Völgyessy Véda:
A könyvből is ismert egyik barátnőm – Évi – épp a napokban döntött úgy, hogy lecseréli a mobilját. Mivel még annyira sem ért a telefonokhoz, mint korábban én, egyértelműen az új Nokia N9 mellett tette le a voksát, pusztán annak átütő ciklámen színe miatt.
Mikor az alkalmazásokról és a nyitott op rendszer előnyeiről meséltem neki, arckifejezését elnézve szinte mintha egykori önmagamat láttam volna, végül mégis sikerült őt meggyőznöm, így androidos mobilt választott egy csajos Xperia személyében. Szerinted is jól tettem, hogy lebeszéltem őt az eredeti elképzeléséről?
readya: Szerintem jobb választás a Sony-Ericsson, bár Android bloggerként ez egyértelmű. :) De ettől függetlenül sem tartottam volna jó választásnak a Nokia N9-et, hiszen a MeeGo bár remek platformnak ígérkezett, az N9 az első és utolsó Nokia, amelyen ez van, tehát a platform halott.

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2011.12.05.

Ezeket már olvastad?

+