MojAndroid
(x) hirdetés

Sok embernek jelent bosszúságot, hogy wifin keresztül kapcsolódik egy routerhez de ha a telefont leteszi az asztalra, akkor mégis azt látja egy idő után, hogy nőt a mobil adatforgalma. Ez azért van, mert a telefon úgy van beállítva, hogy a wifi kapcsolatot egy bizonyos idő után bontsa.

Abban az esetben, ha sokat vagyunk egy helyen, ugyanahhoz a wifi routerhez kapcsolódva, akkor ez a beállítás sokkal jobban fogyasztja az akkumulátort, hiszen a telefonnak állandóan váltogatnia kell a wifi és a 2g/3g között, amikor ki- és bekapcsoljuk a telefont.

Ezt a beállítást azoknak találták ki, akik sokat vannak úton, és közben más és más routerekhez kapcsolódnak, nem töltenek el sok időt egy helyen. Szerencsére ezt a beállítást felülírhatjuk! Lépjünk be a wifi beállítások menüjébe, és állítsuk a “wifi alvási” beállítást Soha értékre!

Beállítások > Vezetéknélküli és hálózati beállítások > Wi-Fi beállítások

wifi

menü gomb > Speciális > Wi-Fi alvás irányelve : Soha

Ez után, ha a telefon készenléti állapotba kerül, akkor is csatlakozva marad a wifi hálózathoz, és azon keresztül fogja a szinkronizálásokat is elvégezni, és ezzel kíméli az akkumulátort is. Ha már nem lesz szükséged a wifire, akkor egyszerűen kapcsold ki a wifit, mondjuk egy kapcsoló widgettel.

Megjegyzés:

A fenti képek Motorola Defy telefonon készültek, amin CM7 romot használok magyarul. Apróbb eltérések lehetségesek a saját készülékeden.

További tippeket itt találhatsz: http://www.androidportal.hu/2011-09-28/android-1×1-bevezeto

(x) hirdetés
2011.10.07.

+