MojAndroid
(x) hirdetés

Ma Timivel ismerkedhettek meg, aki egy médiaügynökségnél dolgozik és flegma, eléggé, de bájosan, hogy az ő szavaival jellemezzem :)

Szeretek olvasni, mert kikapcsol, imádok úton lenni, mert felpörget, szeretem az új dolgokat, a technikát, mert állítólag kütyüb*zi vagyok, imádom a zenét, mert kifejez és meghatároz és minden hangulathoz van egy, szeretem az alkotást, mert újat teremt, mert egyedivé tesz és mert nem vagyok a szavak embere.


readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Timi:
HTC desire HD-m van, és egyelőre nem válnék meg tőle ☺ Bár ahogy a kezembe fogtam a Samsung hasonlóan nagy méretű, de egy tollpihével megegyező súllyal rendelkező Galaxy S II-jét, na az azért majdnem kibillentett ☺

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Timi:
Az úgy volt, hogy kedves embertársaim közül egy, vagy több úgy gondolta, hogy nem kell nekem a csudikedves, kis, fehér Sony-Ericssonom és voltak olyan tündérbogárcsillagvirágok, hogy megszabadítottak tőle egy szép téli hajnalon… Aztán mire napok múltán már nem tudtam több jelzőt kitalálni a fent említett személyekre elkezdtem gondolkozni egy új készüléken. Gondoltam maradok márkahű, mert szépek és okosak az újabb kütyük is + itt említeném meg, hogy régi vágyam volt egy kicsúsztatható Qwerty billentyűzetes cucc, és rátaláltam a Vivaz Pro-ra – tiniszerelem volt ez, gyorsan jött, tombolt, aztán elmúlt hamar. ☺ Na jó nem olyan hamar… Most sokan nem fogtok szeretni, de bevallom, hogy én szeretem az Apple-t, asztali gépekben és laptokban is, nekem is ilyen gépem van igen, szóval megfordult a fejemben nyilván az iPhone is… DE! Vannak nekem kedves ismerőseim/drága barátaim, technikában nagyon jártasak és kevésbé, de a jót és hasznosat kedvelők és felismerők, akik megismetettek az Androiddal. – Már használták, látták, hallottak róla egy ismerős ismerősének az ismerősétől, szóval elgondolkoztam, próbálgattam, tetszett, megnyert. Mivel nőből vagyok nyilván alap, hogy „juj de szép” legyen valami (ami a négyes jelű almáról szerintem nem mondható el, mert pont az a lekerekített forma veszett el, amit a mostani telefonomban az egyik szépség, mondjuk ki majdnem egy kocka lett), de elvárom, hogy okos is legyen éppen annyira, ha nem jobban! Így szóba jöttek a HTC-k, aztán következtek mindenféle összehasonlítások a fent említett két telefonnal, mind külsőleg, mind belsőleg, aztán kézbe került ilyen olyan altípus és akkor bummmm, beleszerettem a Desire HD-be, ennyi ☺

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Timi:
Inkább viccesnek mondanám a storyt, de mindenképpen jó példának az aplikációk addiktív hatásáról. (ez de szép kifejezés☺) – szóval az úgy volt, hogy mindenki jött nekem azzal, hogy mi az hogy nincs Angry Birds a telefonom – elmondanám ezt már az első héten megkaptam, aztán ugye folyamatosan, pedig alig van meg pár hónapja a gép – , én meg ugye tiltakoztam keményen, mert nem vagyok amúgy se egy nagy játékrajongó számítógépen sem. Szóval sokáig leráztam mindenkit és ellenálltam a kísértésnek, aztán egyszer dühből, mikor is egy este nem kellett egy óra, hogy öten torkolljanak le a fentiek miatt, csak letöltöttem, „na nesztek most már van rajta” alapon és mi lett belőle: nyilván napokig nyomogattam és kész, vége, megfertőződtem, akarok egy madarat plüssből is ☺ (A szerk.: és a Cut The Rope fent van már? :) )

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Timi:
Hol is kezdjem … ☺ Lehet, hogy nem is tudnék kiemelni egy konkrét alkalmazást, mit szólnátok egy általam leggyakrabban használt listához inkább?
Tényleg nélkülözve a szív szerinti sorrendet:
– APNdroid (net ki-bekapcsoláshoz)
– Angry Birds (hogy lekössem magam várakozás közben)
– BpMenetrend (hogy mennyi ideig kell lekötnöm magam a várakozás közben)
– ColorNote (mert a monitoromat is tele post-itelem, nyilván a telefonom is kell)
– Facebook (mert, ami ott nincs fent az nics)
– Jorte (naptárnak, mert a beépítettet nem szerettem)
– Könyvtár (mert birkózok az angol nyelvű könyv olvasással)
– Out of Milk (mert már nem menő a bevásárlócetli és tetszik a grafikai/ technikai megoldása)
– Quickoffice (mert vannak olyan fájlok, amik kellenek, hogy mindig nálam legyenek)
– Térkép (mert elég sokat járok olyan helyen, ahol még sohasem)
– Fesztivál app-okat is előszeretettel használtam
És ami hiányzik, egy jó rajzolós program ☺ Vannak fent butított változatok, minimál CAD appok, de nem találtam még meg az igazit. Szerintem a kijelző mérete alkalmas már ilyen jellegű felhasználásra is, bár ceruza ugye nincs alapból a csomagban, de én, aki szinte mindig firkál valamit, természetes, hogy szeretném, ha megoldhatnám ezt a mindig kéznél lévő felületen is.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Timi:
A hétköznapjaim során egyértelmű – ahogy valaki nagyon helyesen megfogalmazta ezt már előttem: lehet élni nélküle, de miért is kellene? ☺ De tényleg, egyben minden – zenelejátszó, fényképező, HD minőségű videó lejátszó, játék, navigáció, bevásárlólista, naptár, kapcsolat a világgal (telefon, mail, internet), és „még az office is fut rajta” ☺ És az androidnak köszönhetően mindezek (szerintem) könnyen kezelhető felületeken.
A munkámhoz max., annyiban használom, hogy megnézem a maileket, ha nagyon muszáj – mégiscsak a privát telefonomról van szó, ne dolgozzak már rajta ☺

readya: Mit vársz egy Android blogtól?
Timi:
Híreket, újdonságokat, tippeket, trükköket – szóval egyfajta eligazító, útmutató felületet, gyűjtőhelyet, valamit ahova fordulhatok, ha info kell, vagy ha elakadok valamiben.

Remélem érdekesnek találtátok az interjút. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2011.09.05.

Ezeket már olvastad?

+