MojAndroid
(x) hirdetés

Próbálom összeszedni gondolataimat, hogy miért is a Desire, miért nem más, és, hogy egyáltalán miért vettem új telefont. Hogy sikerül-e röviden összeírnom vagy sem, majd a végén kiderül.

Rövid ‘előtörténeti’ áttekintés, hogy hogyan is jutottam el eddig a készülékig:

Az elmúlt pár évben kizárólagosan Nokiáim voltak (6300, E51, 5230, 5800), mivel megfogott a testre szabhatóságuk és a Symbian adta lehetőségek. Először az 5800-ás Nokián találkoztam touch screen-nel, utána vettem az egyszerűbb 5230-ast. Attól a két telótól fogva már nem is volt kérdés, hogy jó ideig maradok a teljes méretű érintő képernyőnél.

A jelenlegi telefon váltás egyik pillanatról a másikra jött. Nem volt betervezve, csak a neten nézelődtem és ráakadtam a Google Mobile-ra, azaz a HTC Nexus One-ra. Ezután következett a kutatás a neten, az oldalak böngészése és úgy egyáltalán minden ami az adott telefonnal kapcsolatos. E keresgélések alatt találtam rá a Desire-re, és mivel lényegében ugyanaz a kettő telefon, a kedvezőbb ára meggyőzött. Utánanéztem, hogy mi a különbség a kettő között, de leginkább arra jutottam, hogy a kijelző alatt található pár gomb és ‘hanyattegér’ az eltérés..

Számomra fontos tényezők telefon esetén, hogy legyen benne GPS, WiFi, elfogadható sebességű mobilnet, érintőképernyő és úgy egészében egy szép küllem. Mivel az 5230-asból eleve hiányzott a WiFi, így könnyen elcsábított az androidos mobil a specifikációjával: 1Ghz proci, 576MB memória, WiFi, HSDPA és a kijelző, amiről a neten ódákat zengtek. 480×800-as AMOLED TouchScreen 16m színárnyalattal..

Az, hogy 32GB-ig bővíthető a tároló kapacitás, csak ráadás, bár nekem elegendő a 4GB is. Amikor egyre inkább eldöntöttem, hogy beszerzek egy ilyen telót, akkor jött a netre a 2.2-es Froyo (firmware) híre, és miután annak is utánaolvastam, már biztos voltam abban, hogy mihamarább kell egy.. A mihamarább másnap meg is történt :).

Első benyomások a vásárlás után 2 nappal:

Szokni kell.. mint ahogy már mondtam sok éven keresztül Nokiás voltam. Ahhoz képest nagyon más a telefon. A Nokiás mozdulatok, belém rögzült feladatsorok itt nem működnek. Eleinte mondogattam is magamban, hogy a Nokiában mennyivel egyszerűbb volt, aztán rájöttem, hogy itt hogyan működik ez-meg-az és valójában itt még egyszerűbb.
A teló sebessége álomszerű. Táccsolok (kattintok) és már fut is a szoftver, megy is az alkalmazás pörögnek a bitek. Számomra tényleg álomszerű :).
A kijelző ténylegesen csodaszép, mint ahogy a netes teszteken írják is.. nem részletezem, csak annyit, hogy szabad hinni a netes teszteknek.

Egyelőre plusz progikat (appokat :)) még nem raktam a telóra (kivéve Navigon). A zenelejátszóját használom, hallgatom. A szoftverrel nincs bajom, bár a füles szerintem nem méltó a telefonhoz, de lehet, hogy csak a kicsiny fülemhez túl bumfordi, ezért nem is tudom megfelelően ‘belenyomni’ a fülembe. A sztereo bluetooth fülesemmel még nem párosítottam, de kétlem, hogy bármi gond adódna.

A teló nagyon kézreáll, nagyon kényelmes nekem a fogása (viszonylag kisebb kezem van). A gombok és a touchscreen érzékenysége tökéletes számomra.

A 2. nap után mondhatom, hogy egyáltalán nem bántam meg, hogy beruháztam a telóra, persze ez változhat, de szerintem nem fog.

A végén azért kiemelem, hogy ezek csupán 2 nap tapasztalatai, de ismeretes, hogy az első benyomás sokat számít! Az első benyomásom a lehető legpozitívabb!!

További próbálkozások, szoftverek, izé-mizék, akármik után írok friss posztokat!
Kérdések esetén keressetek nyugodtan!
d.

ui.: tömören megválaszolva “Miért a HTC Desire?” kérdést: technikai specifikációk ( pl itt: http://telefonguru.hu/keszulekek/keszulek-guru_htc_Desire.asp ), kijelző, android 2.2, gyönyörű szép kijelző, kényelem, minőségérzet -> minőség, GPS, WiFi

– és hirtelen eszembe jutott még valami. A telefonhoz tartozó kis füzetecske is írja, hogy vigyázat a telefon nagy adatforgalmat képes bonyolítani, így vigyázzunk, hogy milyen előfizetésünk van. Pozitívan mondhatom, hogy ténylegesen nagyon gyors a mobilnet is a telefonon (Bp), a WiFi is természetesen. Szóval tényleg nagyon figyeljen oda mindenki, aki ilyen telót szeretne, hogy milyen mobilnet csomagja van!

(a teljesség igénye nélkül, és mivel munkaidőben vagyok, át sem futottam, hogy van-e benne elírás vagy sem. ha van, később javítom)

2010.08.05.

Ezeket már olvastad?

+