MojAndroid
(x) hirdetés

Ma reggel érdekes dolgokat produkált a Legend, bár nem írom egyértelműen az Eclair számlájára a dolgot, inkább valami érdekes együttműködési probléma a Sense UI és az ICE app közt.
Kezdem onnan, hogy pár napja megvettem az Appventive ICE nevű alkalmazását http://www.appventive.com/ice

Ez egy olyan kis program, ami vészhelyzeti információkat tárol (In Case of Emergency), ez nyugaton már bevett dolog, benne van a vércsoport, testmagasság, súly, társadalombiztosítási szám, és az esetlegesen felhívandó személyek. Ha valami baleset van és megtalálják a mobilt, ez sokat segíthet.

Nos, ez az alkalmazás képes az Android Screen Lock funkcióját valamelyest felülbírálni, azaz akkor is aktívizálódhat, ha a screen lock éppen működik, ilyenkor 5 másodperces várakozás után, amelynek során notification sorban jelzi, hogy x másodperc után elérhető az ICE (ha addig nem deaktiválom a screen lock-ot) megjelenít egy saját képernyőt, amin direktben el lehet érni az ICE információkat még lockolt screen esetén, illetve oldalra elhúzva az ujjam lehet a screen lockot feloldani.

Ugye a normál ébresztés során szintén általában működik a screen lock, és lehete snooze vagy dismiss funkcióval választani, hogy teljesen leállítom az ébresztést, vagy szundi.

Csakhogy, miután beindult az ébresztő, és nem nyúltam 5 másodpercen belül a telefonhoz, valamiért aktiválta az előzőben leírt ICE screen lock funkciót.
Miután ezt unlockoltam, az ébresztés leállítását lehetővé tevő kis üzenet eltűnt, teljesen, az ébresztés meg csak szólt, csak szólt.
És sehogy, semmilyen módon nem tudtam megtalálni, hogy állíthatnám le, már kikapocsltam az ébresztő funkciót, de ez csak szólt, szólt, a Task manager.ben nem látszott, de egyre csak kiabált.
Végül kínomban azt találtam ki, hogy egy perccel későbbre beállítottam egy másik ébresztést, és amikor az elindult, az előző leállt, és a másodikat már sikerült leállítanom a dismiss-el.

Hát, nem vagyok boldog tőle.

2010.04.21.

Ezeket már olvastad?

+