MojAndroid
(x) hirdetés

A HUAWEI sorozatosan a legjobb kamerás telefonokat dobja piacra, és a vállalat most a Pura 70 sorozat bevezetésére készül. Egy kínai kiszivárogtató azonban meglehetősen érdekes állítást tett a pletykált Pura 70 Ultra telefonnal kapcsolatban.

A Digital Chat Station a Weibo-n azt állította, hogy a Pura 70 Ultra egy 50 megapixeles, egy hüvelykes (1/0,98 hüvelykes) fő kamerával lesz felszerelve, RYYB színszűrővel.

Miért lenne ez óriási dolog a telefonok kamerái számára?

A RYYB színszűrők 2019-ben debütáltak a P30 Pro fő kameráján, és ez a technológia több fényt rögzít, mint a hagyományos okostelefonok kameráinak szenzorain használt RGB-szűrők. Sőt, akkoriban megdicsértük a P30 Pro-t a rendkívüli sötétben nyújtott páratlan képminőségéért, megjegyezve, hogy a Night Sight funkcióval ellátott Pixel 3 XL-t is megelőzte. A HUAWEI a másodlagos kamerákon, például a Mate X3 periszkóp kameráján is használt RYYB színszűrőt, hogy javítsa a zoomolt képeket gyenge fényviszonyok mellett. Azonban nem volt ritka, hogy néhány RYYB-kompatibilis kamerával készült képen sárga árnyalat tűnt fel, így reméljük, hogy a HUAWEI-nél nem jelentkezik majd ilyen jellegű probléma.

Eközben az egy hüvelykes szenzorok rengeteg fényt rögzítenek a kisebb szenzorokhoz képest. Az olyan telefonok, mint a Xiaomi 14 Ultra, a vivo X100 Pro és az OPPO Find X7 Ultra mind egy hüvelykes szenzorral rendelkeznek, amelyek világosabb, tisztább, gyenge fényviszonyok között készített felvételeket, valamint természetesen sekély mélységélességet biztosítanak. Ez a hatalmas érzékelő lehetővé teszi az OEM-ek számára olyan funkciókat is, mint a kézi asztrofotózás és a nulla záridővel készült azonnali felvételek gyenge fényviszonyok mellett.

Korábban azonban még soha nem láttunk egy hüvelykes okostelefon kameraérzékelőt RYYB-szűrővel párosítva. Ez a kombináció tehát azt jelenti, hogy a HUAWEI Pura 70 Ultra papíron a gyenge fényviszonyok mellett történő fotózás és videózás vitathatatlan királya lehet. A hardver azonban többről szól, de a HUAWEI a szoftveres feldolgozás frontján is nagyszerű eredményeket tud felmutatni.

Így rendkívül kíváncsian várjuk, mire képes a Pura 70 Ultra gyenge fényviszonyok között, ha valóban egy hüvelykes RYYB kamerát kínál majd.

(via)

2024.04.17.

Ezeket már olvastad?

+