MojAndroid
(x) hirdetés

Az X-en megjelent új pletyka rossz hírekkel szolgál azok számára, akik nem szeretik a Samsung Exynos lapkakészleteit. A forrás szerint a Samsung a fejlesztés jelenlegi szakaszában azt tervezi, hogy a teljes Galaxy S25 termékcsalád az Exynos SoC-eit használja – az előzmények alapján feltételezzük, hogy ez a még be nem jelentett Exynos 2500-at jelenti.

Ez az összes modellre és minden országra vonatkozik. A feltételezések szerint a Galaxy Z Fold7 és a Galaxy Z Flip7 csak Qualcomm Snapdragon lapkakészleteket használ majd (a 8 Gen 4, feltehetően), míg a belépő- és középkategóriás Galaxy A sorozatban a MediaTek és a Samsung SoC-jai keveréke lesz 2025-ben.

Még ha mindez igaz is, és be is igazolódik, ne feledjük, hogy még nem tudjuk pontosan, mire lesz képes az Exynos 2500. Lehet, hogy végre meg fogja ugrani a Snapdragon 8-as sorozatot? Láttunk már furcsább dolgokat is a mobilvilágban a múltban, szóval ne zárjuk ki teljesen.

Viszont ha az Exynos be is éri teljesítményben a Snapdragont, akkor is kissé érthetetlen a döntés a Samsung részéről, hogy kihagyja azt az egyik legjobban fogyó sorozatából. Nem igazán van értelme egy ilyen döntésnek stratégiai szempontból sem, bár ugyanezt el lehet mondani az S24-es sorozatról is, hiszen piaconként változó, hogy ki milyen SoC-vel viheti haza új telefonját.

(via)

 

2024.03.07.

+