MojAndroid
(x) hirdetés

A GizmoChina szerint a Canon kifejlesztett egy vegyes valóság headsetet (VR Headset), amely mind megjelenésében, mind céljában rendhagyó. Arra szánják, hogy élő zenei előadásokat élvezhessünk vele a nappalinkban. Ez olyan zenei élményt nyújt majd a felhasználónak, ami általában csak koncerttermekben érhető el.

Az újdonság nem igazán szokványos

A legtöbb VR-headset, mint például az Apple Vision Pro vagy az Oculus Rift, nem egy adott tevékenységre van specifikálva. A Canon azonban úgy döntött, hogy VR-headsetjét koncertek megtekintésére szolgáló eszközként mutatja be. A projekt lényege, hogy a felhasználónak lehetőséget adjon egy koncert különböző szögekből történő megtekintésére, ami egy normál eseményen való részvétel esetén nem lehetséges.

A VR-kiegészítő a Canon 2022 végén bemutatott MReal X1 platformján alapul, egy kisebb prototípust a CES 2024-en mutattak be. A készülék lenyűgöző, 58 fokos x 60 fokos látómezővel büszkélkedhet, így a felhasználóknak tágas kilátást biztosít a koncertekhez.

A Canon akár 50 kamerával is rögzíti az élő zenei előadásokat, minden szögből megörökítve az eseményt. Ez lehetővé teszi a VR-headset felhasználók számára, hogy különböző pozíciókból tapasztalják meg az előadást. Ez például azt jelenti, hogy a rajongók közvetlenül Taylor Swift mellett állhatnak az élő közvetítés alatt.

A headset megjelenése szokatlan, de a használata is az. A képeken látható képességek bemutatása során a felhasználó a szeme elé tartja a headsetet. A VR-headset ezután a padlón lévő pontokon keresztül követi a felhasználó helyzetét, miközben egy csatlakoztatott számítógépről felvett koncertelőadást vetít. Természetesen a headsethez egy „fejpánt” is tartozik, és a fejpánt segítségével a felhasználó normálisan a fején viselheti. Az újdonság azonban egyelőre prototípus, és a Canon még nem adott ki ütemtervet a kereskedelmi forgalomba hozatalára.

 

2024.04.27.

Ezeket már olvastad?

+