MojAndroid
(x) hirdetés

A Meta fennhatósága alatt az Instagram és a WhatsApp gyorsabb növekedésnek indult, mivel lényegesen több erőforrással rendelkeznek ahhoz, hogy a felhasználók által kért funkciókat is lefejlesszék. Az elmúlt néhány évben mindkét alkalmazás több tucat új funkcióval bővült.

Az Instagram éppen most teszteli a Flipside nevű új funkciót. Ez egy kicsit hasonlít a Close Friends funkcióra, ami már mindenki számára elérhető. Lehetővé teszi, hogy a profilodon lévő bizonyos tartalmakat csak néhány, általad kiválasztott emberrel ossz meg. A Flipside funkció leírása elmagyarázza, hogy csak az általad kiválasztott emberek láthatják a profilodnak ezt az oldalát és azt, amit ott megosztasz. A Flipside megtekintéséhez a profilod ikonján lefelé kell majd legyinteni, ami egy praktikus gesztus lehet.

Egyértelmű, hogy nem kell külön Instagram-fiókot létrehoznod, ha a Flipside funkciót használod, ehelyett a Flipside-on megosztott fotók és videók (a szokásos fotóiddal és videóiddal együtt) csak azok számára lesznek láthatóak, akiknek hozzáférést adtál. A Közeli barátok egy hasonló funkció, de ez csak a közeli barátaidnak mutatja meg az Instagram-sztorikat, míg a többi követőd elől elrejti azokat.

Az Instagram vezetője, Adam Mosseri elmondta, hogy a vállalat még nem biztos, hogy valóban kiadja ezt a funkciót a nyilvánosság számára.

Még abban sem vagyunk biztosak, hogy elindítjuk az Instagramon. Egyrészt jó érzés egy olyan tiszta teret létrehozni, amely privátabbnak tűnik. Másrészt ez egy újabb módja annak, hogy a másodlagos fiókokon és a Közeli barátokon felül egy kisebb közönséget is elérjünk. Meglátjuk, hogyan reagálnak az emberek a teszt során, és tovább iterálunk.

(via)

2024.01.30.

Ezeket már olvastad?

+