MojAndroid
(x) hirdetés

A Galaxy S24 sorozat ma hivatalosan is megjelent a One UI 6.1-es verziójával, és sokan kíváncsiak voltak, hogy mikor érkezik a One UI 6.1-es frissítés a meglévő Galaxy okostelefonokra és táblagépekre. Nos, a Galaxy S23 sorozat, a Galaxy Z Fold 5 és a Galaxy Z Flip 5 2024 első negyedévében kapja meg a frissítést, és most a Samsung megerősítette, hogy további készülékek is megkapják 2024 első felében.

Ezek közé a készülékek közé tartozik az összes 2023-as Samsung zászlóshajó, köztük a Galaxy S23 FE és a Galaxy Tab S9 is a 9to5Google szerint. Sajnos 2024 első fele elég homályos, és érdekes lesz látni, hogy a korábbi .1 One UI frissítésekhez képest lesznek-e késések.

A korábbi pletykákból kiderült, hogy a Galaxy S24 sorozat lesz a Samsung első olyan készüléke, amely hét évig jogosult az Android, a One UI és a biztonsági frissítésekre, és a vállalat ezt a Galaxy Unpacked eseményen meg is erősítette. Rossz hír azonban mindazoknak, akiknek Galaxy S23 vagy más régebbi készülékük van, mivel a Samsung szerint a hétéves frissítési politika a Galaxy S24 termékcsaláddal kezdődik.

Ez nem meglepő. Míg a Google képes volt hét évig tartó frissítéseket kínálni mind a legújabb Pixel telefonjainak, mind pedig néhány meglévő Pixel készüléknek, addig a Samsung valószínűleg nem szívesen teszi ugyanezt, mivel sokkal több telefont ad el, és a Samsung jobban függ a hardvereladásoktól, mint a Google, ami valószínűleg hozzájárult ahhoz, hogy a vállalat úgy döntött, a régebbi készülékeket kihagyja az új frissítési politikából.

Lehet, hogy a Samsung a jövőben megváltoztatja a hangnemét? Lehetséges, de egyelőre továbbra is négy generációs operációs rendszerfrissítés a maximális garancia mindenkinek, aki 2024 előtt piacra dobott Galaxy készülékkel rendelkezik.

A Galaxy S23, S23+, S23 Ultra, S23 FE, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 és Galaxy Tab S9 készülékek a következő hónapokban várhatják a One UI 6.1 frissítést. A One UI 6.1 néhány elképesztő új funkciót tartalmaz, amelyeket az alábbi videóban megnézhetsz, de ne feledd, hogy néhány közülük kizárólag a Galaxy S24 termékcsaládra érkezhet meg.

(via)

2024.01.18.

Ezeket már olvastad?

+