MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung pár napon belül bemutatja a Galaxy S24 sorozatot, és mostanra már tudjuk, hogyan néznek ki a készülő telefonok, és milyen specifikációkkal rendelkeznek. A termékcsaládba tartozó telefonok szoftveres jellemzőinek nagy része kiszivárgott az elmúlt hetekben. Egy új szivárgásból most kiderült, hogy mire számíthatunk a Galaxy S24 szoftveres újdonságait illetően.

A One UI 6.1 gördülékeny animációkat hoz a Galaxy S24-re

A Galaxy S24, a Galaxy S24+ és a Galaxy S24 Ultra lesznek az első telefonok, amelyeken a One UI 6.1 futni fog. Ice Universe (@UniverseIce) tippmester szerint, aki egy rövid videót tett közzé az animációk bemutatásáról, a One UI 6.1-gyel javult az animációk képkockasebessége. A Samsung állítólag az energiahatékonyság javítása érdekében eltávolította a háttér elmosódása effektust.

A vállalat a háttér skálázásának animációján is sokat javított, nem lineárissá tette azt (a rajongók már régóta kérték ezt), és javította a háttérképek skálázását. Mindezek köszönhetően a tippadó szerint az animációk simábbnak tűnnek, mint az iOS esetében.

Az alkalmazások bezárásakor az alkalmazásablakot a kezdőképernyő ikonjára visszaméretező animáció hangsúlyosabb rugalmas hatást kelt. Amikor gyorsan megnyitod és bezárod az alkalmazásokat a kezdőképernyőről, az egész felhasználói felület nagyon gördülékenynek és simának tűnik, a Samsung régebbi okostelefonjainál néha tapasztalható képkockasebesség-csökkenés nélkül.

A One UI 6.1 hasonló simaságot és folyékony animációkat hozhat a meglévő okostelefonokon és táblagépeken is

Bár a One UI 6.1 a Galaxy S24 sorozaton debütál, a Samsung meglévő okostelefonjaira és táblagépeire is biztosan el fog érkezni. Ahogy korábban említettük, a vállalat már teszteli a One UI 6.1-et több telefonon, köztük a Galaxy S22 és a Galaxy S23 modelleken, és ez a frissítés akár már január végén vagy február elején megjelenhet.

A One UI 6.1 számos új, AI-alapú funkciót is hoz, köztük valós idejű nyelvi fordítást hanghívások és üzenetküldés közben, Generative AI-alapú háttérkép-generátort, záróképernyő háttérkép-animációkat, jegyzetek összegzését a Samsung Notesban, objektumok törlésének lehetőségét a képekről és videókról, Generative AI-alapú tartalomkitöltést képekhez, nyelvi fejlesztést a Samsung Keyboarddal és jobb akkumulátorvédelmet. Azt azonban nem tudjuk, hogy ezek a funkciók (vagy ezek közül hány) eljutnak-e a meglévő készülékekre.

(via)

2024.01.15.

Ezeket már olvastad?

+