MojAndroid
(x) hirdetés

A The Elec jelentése szerint a Samsung 2025-ben mutathat be egy újfajta kék foszforeszkáló OLED panelt, bár az iparági megfigyelők eredetileg 2024-es debütálásra számítottak. Úgy tűnik, hogy a kék alpixelekhez használt új anyag fejlesztése nem megy zökkenőmentesen.

A Samsung jelenlegi kijelzőtechnológiája foszforeszkáló zöld és piros alpixeleket alkalmaz, de a kék diódák még mindig fluoreszkálót használnak. Így nem lehet PHOLED-nek nevezni őket, mivel ez technikailag nem helyes. Az új foszforeszkáló diódák 100%-os belső fényhasznosítással rendelkeznek, szemben a kék fluoreszkáló diódákkal, amelyeknek a fényhasznosítása 25%-os.

Ha a Samsung képes lesz megfelelő kék foszforeszkáló diódákat gyártani, akkor ez potenciálisan sokat javíthat az energiahatékonyságon. Van azonban egy nagy kikötés, amit figyelembe kell venni – a kék foszforeszkáló diódák élettartama körülbelül 55%-a a kék fluoreszkáló diódákénak. Ez jelentős hátrány, és ezért egyes, az ügyet ismerő emberek szerint a Samsung nem fogja tudni 2025-ig kereskedelmi termékekbe ültetni ezt a technológiát.

Akárhogy is, a Samsung folytatja a kutatás-fejlesztési erőfeszítéseket, mivel az első gyártó lesz, amely tömegesen gyárt PHOLED paneleket, és ezzel hatalmas piaci előnyt biztosíthat magának az elkövetkező években.

(via)

2023.11.22.

+