MojAndroid
(x) hirdetés

A Huawei nemrég mutatta be a HarmonyOS Next-et egy jelentős változással – nem lesz benne támogatás az APK fájlok számára, azaz nem lesznek telepíthetők androidos alkalmazások. Richard Yu, a Huawei vezérigazgatója elárulta, hogy az új operációs rendszer készen áll a végfelhasználók számára történő bevezetésre, ami világszerte zavart keltett a Huawei tulajdonosok körében.

Egy héttel a bejelentés után a vállalat pontosítást adott ki, miszerint a tengerentúli egységek nem kapják meg az új operációs rendszert. A Kínán kívüli mobiltelefonok és táblagépek továbbra is az EMUI-t fogják használni – egy HarmonyOS hasonmást, amely az Android Open Source Projectre épül, de nem tartalmazza a Google szolgáltatásait és alkalmazásait, és továbbra is támogatja a natív Android alkalmazásokat.

A China Mobile szerint a Huawei “tovább növeli a fejlesztők támogatását világszerte”. A vállalat hatalmas alkalmazásfejlesztői közösséget alakított ki, kizárólag azon dolgozik, hogy a harmadik féltől származó Android-appok megfelelően működjenek a Google nélküli telefonjain.

A Huawei azt is megerősítette, hogy az Emotion UI (EMUI) márkajelzést fogja használni a globális készülékein, amíg teljesen biztos nem lesz abban, hogy az ügyfelek készek elfogadni a HarmonyOS-re való átállást.

(via)

2023.11.22.

+