MojAndroid
(x) hirdetés

A koreai The Elec jelentése szerint a Samsung Galaxy S24 Ultra kizárólag Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletet használ majd, függetlenül attól, hogy melyik régióban kerül értékesítésre.

A Galaxy S24 és a Galaxy S24+ viszont vagy az Exynos 2400-at, vagy a Snapdragon 8 Gen 3-at fogja használni. A Dél-Koreában és Európában kapható készülékek Exynos meghajtásúak lesznek, míg az észak-amerikaiak Snapdragont használnak majd, ahogyan az a múltban is történt. Ez a stratégia kétségtelenül polarizálni fogja a Samsung rajongóit, de talán nem annyira, mint általában, hiszen eddig mindhárom Galaxy S modell Exynos vagy Snapdragon volt, régiótól függően.

A pletykák szerint a Samsung legújabb, 4 nm-es LPP+ eljárását használják az Exynos 2400-hoz, és a Samsung azt ígéri, hogy az új chip közel kétszer gyorsabb lesz CPU-ban, mint az Exynos 2200, és közel 15-ször gyorsabb lesz AI teljesítményben.

Eközben a közelgő Snapdragon 8 Gen 3 a TSMC legújabb node-ját fogja használni, de egyes hírek szerint a 3 nm-es és a 4 nm-es eljáráson is lesz változata. A hónap végéig kell várnunk, hogy lássuk, hogyan alakul ez.

(via)

2023.10.06.

Ezeket már olvastad?

+