MojAndroid
(x) hirdetés

A NIO, az elektromos járműgyártó szeptember 21-én mutatja be a NIO Phone-t, gondosan elkerülve az Apple és a Huawei közelgő bemutatóival való ütközéseket.

Most a NIO Phone hivatalos renderelései felbukkantak, amelyek más okostelefonokra emlékeztető dizájnt mutatnak, a bal oldalon négy kamerával és a NIO logóval díszített ívelt üveg hátlappal. Érdekes módon egy tényleges készüléket, amely megfelel ezeknek a rendereléseknek, egy NIO alkalmazott kezében láttak.

A NIO Phone már rendelkezik hálózati hozzáférési licencekkel, és kétféle konfigurációban lesz elérhető: 16GB+512GB és 16GB+1TB. A telefon várhatóan UWB technológiát is tartalmaz majd, amelynek célja, hogy a NIO járműtulajdonosok számára fokozott távvezérlési lehetőségeket biztosítson. Ez arra utal, hogy a NIO a meglévő felhasználói bázisát célozza meg elsődleges piacként.

Teljesítményét tekintve a NIO Phone-t csúcskategóriás készülékként pozícionálják, amelynek becsült ára 5000 és 7000 jüan (690-969 dollár) között mozog. A mérnöki mintából származó benchmark eredmények szerint a készüléket a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Enhanced Edition lapkakészlet hajtja, 12 GB RAM-mal és 1 TB-os tárolóval büszkélkedhet.

Ezek a specifikációk egy lenyűgöző, 1 360 974 pontos AnTuTu pontszámot eredményeztek, amely vetekszik a Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlettel rendelkező eszközökkel. Ezzel a pontszámmal azonban mindenképpen óvatosan kell bánni, mivel egy mérnöki mintából származik, és referenciaként kell tekinteni rá.

Mivel a NIO belép a versenyképes okostelefonok piacára, a dizájn ismertsége kérdéseket vet fel az eredetiséggel kapcsolatban. A NIO Phone szoros hasonlósága a meglévő modellekkel feltételezéseket vonhat maga után.

A NIO járművekkel való integrációra való stratégiai összpontosítása és az ígéretes benchmark-eredmények mégis azt jelzik, hogy a vállalat célja a már meglévő ügyfélkör kiszolgálása, és potenciálisan új, nagy teljesítményű készülékeket kereső felhasználók bevonzása. A NIO Phone igazi próbája a piaci fogadtatása lesz, és az, hogy képes lesz-e kivívni a helyét a folyamatosan fejlődő okostelefon-iparban.

(via)

2023.09.12.

+