MojAndroid
(x) hirdetés

Miután márciusban bejelentette a Project Q névre keresztelt kézi konzolját, a Sony tegnap hivatalosan is bemutatta a PlayStation Portal névre keresztelt, távoli játékra alkalmas kézi eszközt.

A készülék kihasználja a PS Remote Play funkciót, így bárhol játszhatsz PS5-ös játékaiddal, ha van Wi-Fi kapcsolatod. A PS Portal működéséhez legalább 5 Mbps internetsebességre van szükség, míg a Sony 15 Mbps sebességet javasol az optimális játékélményhez. Csak a PS5 konzolra telepített, támogatott játékokkal játszhatsz, és a Sony szerint az eszköz nem támogatja a PlayStation Plus Premium felhőstreaminget. Más játékokat vagy médiát sem tudsz majd helyben futtatni.

A PS Portal egy 8 hüvelykes, 1080P felbontású és 60 Hz-es frissítési frekvenciájú LCD kijelzőt, valamint ugyanazt a vezérlőelrendezést kínálja, mint a PS5 DualSense. A kézikonzol USB-C portot, 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozót és felülre szerelt hangszórókat kapott. A specifikációs lista többi része egyelőre még titok.

Furcsa módon a PS Portal nem rendelkezik Bluetooth-kapcsolattal, és csak a Wi-Fi-t és a PlayStation Linket támogatja. Ez utóbbi a Sony új, saját fejlesztésű vezeték nélküli csatlakozási szabványa, amely alacsony késleltetésű, veszteségmentes hangot és a kompatibilis eszközök közötti váltást hoz. A technológia a Sony új vezeték nélküli fülhallgatójához, a Pulse Explore-hoz (200 $/€220/£200) és a Pulse Elite headsethez (150 $/€150/£120) is elérhető lesz, amelyek mindkettő az év folyamán kerülnek forgalomba.

A PlayStaion Portal ára $200/€220/£200 lesz, és még ebben az évben debütál, a Sony további részleteket és hivatalos megjelenési dátumokat későbbre ígér.

(via)

2023.08.24.

+