MojAndroid
(x) hirdetés

A Qualcomm hivatalosan is bemutatta a hordozható játékkonzolokhoz tervezett G-sorozatú chipsetjeit. A Snapdragon G1 Gen 1 ventilátor nélküli játékstreaming kézi számítógépekhez készült, és a gyártó állítása szerint több mint 10 órás akkumulátor-üzemidőt biztosít. Nyolcmagos Kryo CPU-t és Adreno A11 GPU-t tartalmaz a Wi-Fi 5 csatlakozási lehetőség és a Bluetooth 5.0 mellett. A lapkakészlet legfeljebb 720p felbontású kijelzőt támogat 60 fps sebességgel.

A Snapdragon G2 Gen1 a mobil és felhőalapú játékra szánt kéziszámítógépeket fogja ellátni ugyanazzal a nyolcmagos Kryo CPU-val és egy erősebb Adreno A21 GPU-val. A G2 sorozat emellett Wi-Fi 6/6E és 5G csatlakozási lehetőséget is kap a Snapdragon X62 5G modemnek köszönhetően. A chip támogatja az FHD+ kijelzőket akár 144 fps sebességgel.

A Snapdragon G3x Gen1, amely már a Razer Edge 5G-t is hajtja, szintén frissül az új Snapdragon G3x Gen 2-vel. A G-sorozat új csúcschipkészlete a zászlóshajó kézi számítógépeket fogja hajtani, amelyek célja, hogy PC-szintű játékot nyújtsanak útközben. A G3x Gen 2 nyolcmagos Kryo CPU-t tartalmaz, amely több mint 30%-kal gyorsabb elődjénél. A chip egy új Adreno A32 GPU-t is tartalmaz, amely elődjéhez képest kétszeres teljesítményt ígér.

A Snapdragon G3x Gen 2 támogatja a sugárkövetést, a Wi-Fi 7 és az 5G csatlakozást. A chip akár FHD+ felbontású kijelzőket is képes kezelni akár 144 fps sebességgel, a Qualcomm pedig PCIe Gen 4 SSD és sztereó haptika támogatással büszkélkedhet.

Az AyaNeo, a Huaqin, az Inventec, a Thundercomm és más játékkéziszámítógépekkel foglalkozó vállalatok a Qualcommmal együttműködve még ebben az évben új, Snapdragon G-sorozatú lapkakészletekkel működő készülékeket hoznak forgalomba.

(via)

2023.08.24.

+