MojAndroid
(x) hirdetés

Bár lehet, hogy a Lenovo kiszállt a játékra szánt okostelefonok üzletágából, ez nem jelenti azt, hogy a márka lemond a hordozható játékokról. A Windows Report által megosztott új képsorozaton a Lenovo Legion Go hordozható konzol látható, amely a pletykák szerint az Asus Steam Deck és az Asus ROG Ally versenytársaként érkezik.

A Lenovo némi inspirációt merít a Nintendo Switchből, mindkét oldalon levehető vezérlőkkel, a két joystick körül RGB világítással. A jobb oldali kontroller egy trackpaddel is rendelkezik, ami nagyszerű lenne a Windows 11 felületén való navigáláshoz. A készülék a feltételezések szerint az AMD Ryzen 7040-es “Phoenix” sorozatú AMD lapkakészletét használja majd.

A Legion Go állítólag 8 hüvelykes érintőképernyőt kínál majd, meglehetősen vékony keretezéssel, bár a felbontásról vagy a frissítési sebességről egyelőre nincs szó. Az I/O elég lenyűgöző: microSD-kártyahely, fejhallgató-csatlakozó, bekapcsoló és hangerőszabályzó gombok, valamint egy USB-C port található a készülék tetején. Az alsó részen egy másodlagos USB-C port található.

A készülék hátlapján egy beépített állvány található Legion márkajelzéssel és egy hőelvezetőnek tűnő, felette lévő hőelvezetővel. A gombok széles skálája a szokásos gombok mellett M1 és M2 vállgombokat is tartalmaz, utóbbiak a készülék oldalára nyúlnak. A hátoldalon további M3 és M4 gombok találhatók a jobb oldali vezérlőn, valamint egy görgetőkerék, ami érdekes választás. A bal oldali kontroller hátulján Y1 és Y2 gombok is találhatók, amelyek valószínűleg újra mappelhetőek.

(via)

2023.08.18.

+