MojAndroid
(x) hirdetés

Az alap iPhone modellek még mindig a 12MP kamera felbontással rendelkeznek, de idén a dolgok végre megváltoznak – az iPhone 15 a pletykák szerint 48MP-es főérzékelővel rendelkezik majd. Érdekes módon Ming-Chi Kuo elemző arról számol be, hogy ez az új szenzor jobb lesz, mint ami az iPhone 15 Pro-ban található.

A jelenlegi várakozások szerint az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max továbbra is ugyanazt a szenzort fogja használni, mint a tavalyi modell (Sony IMX803),  azonban a vanília iPhone 15 lesz az első, amelyik megkapja a Sony új, egymásra épülő képérzékelős kialakítását.

Az “egymásra helyezett” kifejezés arra utal, hogy az egyes pixelek fotodiódája és tranzisztora két külön rétegben, egymáson helyezkedik el. A hagyományos szenzorok egymás mellé helyezik őket, így kevesebb hely marad mind a fotodióda, mind a tranzisztor számára. A vivo, amely a Sony Lytia LYT800 szenzorát fogja használni a készülő X100 sorozathoz, azt állítja, hogy az 1/1,43″-os LYT800 hasonlóan teljesít, mint egy hagyományos kialakítású 1″-os szenzor.

Az elemző által felépített idővonal szerint a Pro modellek jövőre kapnak egymásra helyezett szenzorokat. Természetesen az Apple más módon is differenciálhatja kameráit – szenzorméret, képstabilizálás típusa stb.

Kuo arra figyelmeztet, hogy az egymásra épített Sony szenzorok kínálata 2025-ig szűkös lesz, mivel az Apple elviszi őket, hogy több tízmillió iPhone-ba építse be. De emiatt a konkureciának kell majd aggódnia, ha hasonló megoldást szeretnének telefonjaikba építeni.

(via)

2023.08.07.

+