MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung várhatóan a Galaxy Z Fold5 mellett a Galaxy Z Flip5-öt is bemutatja egy különleges eseményen, július 26-án Koreában, és bár maga a vállalat már megerősítette a helyszínt, valamint az időpontot is, a pontos időpontot egyelőre még nem.

Mindenesetre a Flip5 hatalmas előrelépésnek ígérkezik elődjéhez képest a külső képernyőterület tekintetében, ahogyan azt már számtalanszor pletykálták korábban. Ez a nagyobb méret egy új jelentés szerint nem fog kárba veszni – a speciálisan optimalizált Google-alkalmazásoknak ad majd helyet.

A Samsung állítólag szorosan együttműködik a Google-lel, hogy az utóbbi cég alkalmazásait, például a Térképeket, az Üzeneteket vagy akár a YouTube-ot is optimalizálják a külső képernyőre. Ennek a partnerségnek köszönhetően, ha egyszer beszerzel egy Flip5-öt, képes leszel szövegeket írni, videókat nézni és navigálni anélkül, hogy ki kellene hajtanod a készüléket.

Ez határozottan több hasznos funkció, mint amivel a Flip5 egyik fő versenytársa, az Oppo Find N2 Flip még ma, sok hónappal a nemzetközi bevezetése után is büszkélkedhet. Sokkal nagyobb képernyővel rendelkezik, mint a Samsung Galaxy Z Flip4, de nem sok hasznát veszi. Úgy tűnik, a Samsung nem akar ugyanebbe a csapdába esni, és mint ilyen, egy rakás speciálisan optimalizált alkalmazással készül – köztük a saját, csomagban található billentyűzettel, amely összehajtott állapotban is használható lesz.

Hogy ez azt jelenti-e, hogy idővel több harmadik féltől származó alkalmazás fogja támogatni a Flip5 külső képernyőjén való futtatást, azt még nem tudni.

(via)

2023.06.13.

Ezeket már olvastad?

+