MojAndroid
(x) hirdetés

Az Asus bejelentette legújabb játéktelefon duóját – az Asus ROG Phone 7 és a ROG Phone 7 Ultimate készülékeket. A páros ugyanarra a szilíciumra épül – a Snapdragon 8 Gen 2 köré, akár 16 GB LPDDR5X (8533Hz) RAM-mal és akár 512 GB UFS 4.0 tárolóval párosítva.

Tehát miben jobb az Ultimate a vaníliánál? Rendelkezik az AeroActive portállal, amely kinyílik, hogy a levegőt közvetlenül a beépített párolókamrára engedje, és a hátlapján az ikonikus ROG Vision kijelző található.

Az Asus az új sorozat játékteljesítményének jelentős javulásával büszkélkedhet. A GameCool7 hűtőrendszer nagyobb és jobb – bór-nitrid réteggel, kettős grafitlemezzel rendelkezik, amelyek együttes felülete 16 000 mm², ami 10%-os javulást tesz lehetővé a termikus hatékonyságban, gyors ciklusú párolgókamrával és a Snapdragon 8 Gen 2 által biztosított 15%-os hatékonysági előnnyel.

Mindezt kombinálva az Asus X Mode-al és az új AeroActive Cooler 7-el, amelyet az Ultimate dobozában szállítanak,  a készülék olyan tartós játékteljesítményt nyújt, amelyhez foghatót egyetlen más telefon sem tud. Az Asus ROG Phone 7 Ultimate megnyitja az AeroActive portálját, ha az AeroActive Cooler 7 csatlakoztatva van, így még nagyobb hűtési előnyt biztosít. Íme az Asus tesztlaboratóriumának számai – a telefon még egy óra extrém terhelés után is alig melegszik fel.

Apropó, az új AeroActive Cooler 7 beépített 5 mágneses, 13*38 mm-es hangszóróval rendelkező szuperlineáris mélynyomó, amely a ROG Phone 7 sztereó hangszóróival párosítva 2.1-es hangzást biztosít erősebb basszusokkal. A hűtő, akárcsak maguk a telefonok, 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozót hoz Dirac hangolással.

A ROG Phone 7 duó megkapta az ikonikus AirTrigger ultrahangos vezérlőt, és olyan gesztusokat támogat, mint a Dual Action, a Press and Lift és a Gyroscope Aiming. Az X-tengelyes lineáris rezgőmotor rezgéstérképezést biztosít, hogy valósághű haptikus visszajelzést adjon a képernyőn megjelenő gombokhoz és műveletekhez. A ROG Phone 7 a támogatott játékokban a sugárkövetést is képes engedélyezni, ami azt jelenti, hogy a víz- és fémfelületeken valósághűbb tükröződéseket kapsz.

A ROG Phone 7 6,78 hüvelykes, 2448×1080 pixeles, Samsung gyártmányú AMOLED kijelzővel rendelkezik, amely még fényesebb, mint elődje, csúcsértéke 1500 nit. A panel akár 165 Hz-ig változó frissítési frekvenciát és 720 Hz-es érintés-mintavételi frekvenciát támogat.

Az előző generációs ROG Phone-okhoz hasonlóan a 7-esbe is 6000mAh-s akkumulátor került (a hűtés javítása érdekében két egyenlő, 3000mAh-s részre osztva), 65W-os töltéssel.

Az Asus többnyire megtartotta az eddig használt kamerarendszert. A hátlapi konfiguráció továbbra is egy 50MP-es IMX766-os fő kamera, egy 13MP-es ultraszéles egység és egy dedikált 5MP-es makró fotós lencse. Az előlapi kamera egy 32MP-es OmniVision OV32C Quad-Bayer szenzorral rendelkezik, amely 8MP-t tud.

Az Asus ROG Phone 7 méretei 173 x 77x 10,4 mm, súlya pedig 239 g. A normál 7-es Phantom Black és Storm White színben kapható, míg az Ultimate csak Storm White színben kapható. Mindkettő IP54-es besorolással rendelkezik a fröccsenésállóság érdekében.

A ROG Phone 7 ma már előrendelhető Európában az Asus online áruházában és kiskereskedelmi partnereinél. A vanília 999 eurótól indul, de a dobozból hiányzik az AeroActive Cooler (110 euró, külön), míg a ROG Phone 7 Ultimate 1399 euróba kerül a hűtővel együtt.

(via)

2023.04.14.

Ezeket már olvastad?

+