MojAndroid
(x) hirdetés

A Nokia Design Team egy új, Pure UI névre keresztelt felhasználói felület tervezési nyelvet dolgozott ki. Ezt természetesen a Nokia telefonokon, de mindenféle más Nokia terméken is használni kívánják.

A design célja, hogy következetes, rugalmas és jövőálló legyen, és letisztult, minimalista megjelenésű, ami jelenleg a vezető designtrend. Több összetevőből áll, kezdve a sablonokkal és irányelvekkel, amelyek meghatározzák az általános megjelenést. Az új megjelenés fontos része a Nokia Pure betűtípus, amely az egész felhasználói felületet áthatja.

Új ikonokat is terveztek a Pure számára. Ezek vonalakon alapulnak, amelyek vastagsága változtatható az adott eszköz kijelzőjének és képességeinek megfelelően. Sima animációkat is tartalmaznak, ha egy adott komponensnek fel kell hívnia a felhasználó figyelmét. A Nokia csapata standard elemeket is készített, amelyeket a tervezők használhatnak az egységes megjelenésű képernyők gyors elkészítéséhez. A sötét mód természetesen támogatott, az elemek és ikonok stílusa ennek megfelelően módosul.

Eddig a Nokia telefonjai közel maradtak a stock Android megjelenéshez, de várhatóan a jövőben a Pure UI irányába mozdulnak el. A Nokia a felütet telefonon, de más eszközökön is használná majd – a Nokia Pure UI olyan hatékony komponensekkel rendelkezik, a kezelőfelületet pedig úgy tervezték, hogy skálázható legyen az apró, csuklón hordott kijelzőktől a nagy, falra szerelt panelekig.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a Nokia mikor kezdheti el élesben is használni az új felületet.

(via)

2023.03.30.

Ezeket már olvastad?

+