MojAndroid

Emlékeztek a kis okosórára, ami Pebble néven futott? Nos úgy tűnik, a Pebble visszatérhet. Na nem mint okosóra, hanem mint egy kis androidos telefon. Új részletek derültek ki a készülékről és arról, hogy hol tart a fejlesztés.

Tavaly a Pebble alapítója, Eric Migicovsky bejelentette, hogy egy olyan kis androidos telefonon dolgozik, amely felveheti a versenyt az iPhone Minivel. Az Android Authority számolt be a Migicovsky által a weboldalán közzétett kívánságlistáról, amely részletezte, hogy mit tartalmazna álmai kompakt telefonja. A The Verge-nek adott nemrég interjúban Migicovsky megosztott néhány információt a projektről.

Az interjú szerint az álom egy közösségi alapú projektté nőtte ki magát, amelyben egy csapat – egyelőre nem cég – dolgozik a készülék tervezésén és gyártásán. Ez a csapat különböző hátterű szakemberek csoportjából áll, akik az iparág különböző területein tevékenykednek. Úgy tűnik, hogy a csapat jelenleg a kijelző beszerzésén, a chip kiválasztásán és a készülék dizájnján dolgozik.

Alex De Stasio – korábbi GoPro ipari formatervező – azt mondja, hogy a telefon egyik legszembetűnöbb része lesz a kamera modul. “A vázlataim nagy része a kameradudorra összpontosít” – mondta De Stascio a The Verge-nek. “Ez óriási hatással van a telefon vizuális megjelenésére, ezért szerettem volna egy kis plusz időt fordítani rá, hogy nagyon egyedien felismerhető és nagyon ikonikus legyen”.

Ami a kamerákat illeti, a Pebble alapító marketingese, Benjamin Bryant szerint a csoport egy olyan telefont próbál létrehozni, amely “jó fotókat tud készíteni”. Ennek eredményeképpen nem 100MP-es fotókat fognak használni, hanem megbízható 50MP-es objektíveket választanak majd. Ami az egyenlet második felét illeti, Bryant szerint van “néhány nyomuk” a kameraszoftverekkel kapcsolatban, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy versenyezzenek, de lehet, hogy végül saját szoftvert fejlesztenek.

A chip esetében úgy tűnik, hogy valami alkalmasat szeretnének, de nem feltétlenül csúcsminőségűt. Bryant szerint a csapat a tavalyi Snapdragon 8 Plus Gen 1 vagy egy még ki nem adott középkategóriás chipet fontolgat.

Végül a kijelzőt illetően úgy tűnik, hogy a csapat még mindig a megfelelő képernyő kiválasztásán fáradozik. Bryant azt állítja, hogy nehéz volt hat hüvelyk alatti kijelzőt találni. Az egyik gyártó leállította a hat hüvelyk alatti képernyőinek gyártását, egy másik pedig túlságosan hasonlít az iPhone Mini 5,4 hüvelykes képernyőjére.

Az új információkon kívül a csapat néhány más részletet is elárult a készülékről. A készülék teste üvegkompozittal, kerámiabevonatú alumíniummal, kovácsolt szénnel, biogyantával vagy kerámia kompozitokkal borított fémkerettel rendelkezhet. Ami az árát illeti, a gyártási méret és egyéb tényezők miatt 850 dolláros árcédulát kaphat. Bryant szerint azonban az ár a gyártói tárgyalásoktól és attól függ, hogy hányan jelentkeznek a telefonra. Bár a telefonnak csak egy kódneve van – Marvin -, a csapatnak van néhány ötlete, köztük a Pico, Pip, Atlas, Howdy és Pebble.

(via)

Kommentelni 2022.07.25-től csak FB oldalainkon van lehetőség!
2023.03.25.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+