MojAndroid
(x) hirdetés

A Lenovo MWC standján érdekeset tartogatott a Motorola gurítható okostelefon koncepciója, amely a találgatások szerint Moto Rizr néven jelenhet majd meg, ha gyártásba kerül. A Motorolának már volt hasonló készüléke, még 2006-ban, az konikus Motorola Rizr Z3. Az új koncepciókészülék 5 hüvelykes, 15:9-es képarányú kijelzővel rendelkezik, amely függőlegesen 6,5 hüvelykes képátlójúvá bővül, 22:9-es képaránnyal.

Ez azt jelenti, hogy egy gombnyomással egy mini méretű telefonról nagyobbra válthatunk, így egy könnyen használható, egykezes telefont és egy nagyobb képernyőt is kaphatunk a médiafogyasztáshoz, ehhez mindössze a bekapcsológomb kétszeri megérintése szükséges. A Motorola megjegyezte, hogy ha gyártásba kerül a készülék, akkor ez a kezelési mód megváltozhat.

A képernyő a BOE által gyártott pOLED kijelző, és mint minden gördíthető és összecsukható kijelző, ez is a tartóssággal kapcsolatos kérdéseket vethet fel. A panel körbetekeredik a készülék hátulján, így a kijelző egy kis területe elérhetővé válik az értesítésekhez vagy a fényképezőgép keresőjeként a felvételek előnézetéhez. Egy másik érdekesség, hogy a fülhallgató és a szelfi kamera valójában a panel mögött van elhelyezve, így a kijelző minden alkalommal legördül, amikor hívást kezdeményezünk/fogadunk vagy szelfit szeretnénk készíteni.

A gördíthető mechanizmus automatikusan megnyújtja a kijelzőt az olyan alkalmazásokban, mint a YouTube, hogy még magával ragadóbb élményt nyújtson, valamint az e-mail alkalmazásban, hogy nagyobb terület álljon rendelkezésünkre a gépeléshez. A kezdőképernyő ikonjai és háttérképei is átrendeződnek, amikor a kijelző mérete megváltozik.

A Motorola gurítható koncepciótelefonja 210 grammot nyom, és 3000 mAh-s akkumulátort kapott – nagyjából ennyit tudunk meg a specifikációkról. Érdekes lenne látni, merre halad a Motorola ezzel a koncepcióval, és hogy tervezi-e a gurítható telefon piacra dobását.

A tartósság nagy kérdőjel a gurítható eszközöknél, még inkább, mint az összecsukhatóaknál. Ennek a Motorolának a gördíthető képernyője mindig szabadon van, és egy egyszerű leejtés potenciálisan tönkreteheti az egész telefont. Figyelembe kell vennünk a mozgó mechanizmust is, amely fel- és letekeri a kijelzőt, ami előbb-utóbb bizony el fog fáradni. Pozítivum viszont, hogy a feltekerhető telefonok jobban kihasználják a helyet egy kompaktabb formában, ami csábító ajánlat lehet sok érdeklődő számára.

(via)

2023.02.28.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+