MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung a héten bejelentette, hogy megkezdte a korábban már bemutatott szervíz mód terjesztését, amivel a felhasználók érzékeny adataikat rejthetik el, miatta készülékük szervízelés alatt áll. A Samsung a bejegyzésben kiemelte, hogy az új funkciót először azok a telefonok kaphatják meg, amelyekre érkezik a One UI 5.0-s frissítés, így valószínűleg az a frissítés részét képezi, de a cég hamarosan más telefonokra is kiadja majd a frissítést, amikben így szintén bekapcsolhatóvá válhat az új karbantartási mód is.

A funkció célja – mint neve is mutatja -, hogy a felhasználók részlegesen zárolhassák a telefonokat a kíváncsi szemek elől addig, amíg pl. beadják javításra azokat egy szervizbe, így mások nem férhetnek hozzá privát fotókhoz és üzenetekhez, vagy más érzékeny információkhoz.

Az új módba a telefonokat beállításaik között lehet átváltani, amit követően azok újraindulnak, de immár csak a szóban forgó, korlátozott hozzáférést biztosítják az alkalmazásokhoz és adatokhoz. A javítás befejeztével aztán a felhasználó ujjlenyomata vagy más azonosítója segítségével feloldhatja a korlátozást, aminek hatására a készülék ismét újraindul, helyreállítva a normális működést.

 

 

2022.10.27.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+